Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Φόβοι για «τσουνάμι» ανεργίας – «Ψαλίδι» στους μισθούς εργαζομένων;

Εκατοντάδες χιλιάδες εργαζόμενοι καλούνται να προσγειωθούν απότομα από την επόμενη Δευτέρα 1η Ιουνίου έως και τον Σεπτέμβριο σε μια καινούργια πραγματικότητα. Μετά την απόλυτη καραντίνα λόγω της πανδημίας του κορονοϊού, το μείζον ζήτημα του μισθολογικού όπως και οι παρεμβάσεις στην αγορά εργασίας έρχονται μοιραία στο επίκεντρο της κρίσης, που από υγειονομική μετατρέπεται πλέον καθαρά σε οικονομική.



 

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Σπύρου Δημητρέλη για το Open όπως προβλήθηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του σταθμού, η κυβέρνηση φοβάται ότι θα υπάρξουν εικόνες «Αποκάλυψης» στην αγορά εργασίας, γι’ αυτό τον λόγο στήνει αναχώματα σε μαζικές απολύσεις και μειώσεις των αποδοχών των εργαζομένων.

Έρχεται «ψαλίδι» στο εισόδημα εργαζομένων

Όπως αναφέρει το ρεπορτάζ του σταθμού, εκατοντάδες χιλιάδες νέους ανέργους εκτιμάται πως θα αφήσει πίσω της η πανδημία στην Ελλάδα. Το τοπίο που διαμορφώνεται στην αγορά εργασίας περιλαμβάνει σε πρώτη φάση σημαντική μείωση εισοδήματος για πολλούς και σε δεύτερη φάση απολύσεις. Το υπουργείο Εργασίας, έρχεται να αναπληρώσει – μερικώς το χαμένο εισόδημα μισθωτών που θα βρεθούν να δουλεύουν εκ περιτροπής και για λίγες ώρες. Οι εκτιμήσεις για την ανεργία πάντως είναι αποκαρδιωτικές σύμφωνα με το ρεπορτάζ:

*Με πληροφορίες από Έθνος και OPEN