Πέμπτη, 28 Σεπτεμβρίου, 2023
ΚΟΙΝΩΝΙΑΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

Αναστάσιμη Λειτουργία στον Καθεδρικό Ιερό Ναό Αγίου Πέτρου στο Αργος

Αναστάσιμη θεία λειτουργία τελέσθηκε στον Καθεδρικό Ιερό ναό του Αγίου Πέτρου πολιούχου της πόλης του Άργους χοροστατούντος και λειτουργούντος του μητροπολίτη Αργολίδας Νεκταρίου , Τρίτη 26 Μαΐου 2020. 

Η αναστάσιμη Αγρυπνία τελέσθηκε επί τη αποδώσει του Πάσχα που είναι στις 27 Μαΐου. Το εσπέρας της Τρίτης, 26η Μαΐου τελέσθηκε Μέγας Αρχιερατικός Εσπερινός και εν συνεχεία έγινε ο Όρθρος και η Θεία Λειτουργία.

Ήταν πρώτη Απριλίου όταν η Διαρκής Ιερά Σύνοδος σε μια ιστορική απόφαση, ανακοίνωνε την κεκλεισμένων των θυρών τέλεση των Ιερών Ακολουθιών κατά τη διάρκεια της Αγίας και Μεγάλη Εβδομάδας λόγω της πανδημίας που έφερε ο κορονοϊός.

Τότε η ΔΙΣ συνόδευε την ανακοίνωση της εν λόγω απόφασης με την εξής ευχή: «Ευχόμαστε και προσευχόμαστε, ο κίνδυνος να περάσει σύντομα, ώστε όλοι μαζί (Κλήρος και λαός) να αξιωθούμε να εορτάσουμε την Λαμπροφόρο Ανάσταση του Κυρίου μας με πανηγυρική Αναστάσιμη Παννυχίδα, κατά την Απόδοση της Μεγάλης Εορτής του Πάσχα, δηλαδή κατά το μεσονύκτιο μεταξύ Τρίτης 26 προς Τετάρτη 27 Μαΐου 2020».

Η ημέρα αυτή έφτασε και στους ναούς όλης της χώρας τελέσθηκε Εσπερινή Δοξολογία και η Θεία λειτουργία για την απόδοση του Πάσχα.

Σε κλίμα συγκίνησης ο Μητροπολίτης Αργολίδας Νεκτάριος μαζί με τον εφημέριο του Ιερού Ναού και πρόεδρο του ΙΣΚΕ π. Γεώργιο Σελλή έψαλλαν το Χριστός Ανέστη .

Η τάξις τού προγράμματος εντός και εκτός τού Ιερού Ναού έγινε σύμφωνα με τις υποδείξεις τού ‘Υπουργείου ‘Υγείας.

ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΜΠΟΥΓΙΩΤΗΣ