Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Τράπεζα Πειραιώς: Δωρεάν κατοικίες για τη φιλοξενία ανθρώπων που έχουν ανάγκη

H Τράπεζα Πειραιώς, στο πλαίσιο των πρωτοβουλιών που λαμβάνει στην μάχη κατά του Covid-19, και με στόχο να συνδράμει συμπολίτες μας με σοβαρά προβλήματα υγείας που είναι περισσότερο ευάλωτοι, προχωρά στη διάθεση κατοικιών για την φιλοξενία καρκινοπαθών, καθώς και των συγγενών και των συνοδών τους.



 

Η πρωτοβουλία της Τράπεζας Πειραιώς υλοποιείται μέσω της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καρκίνου και τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Υγείας. Συγκεκριμένα, η ενέργεια αφορά στη δωρεάν διάθεση για φιλοξενία 26 εξοπλισμένων και λειτουργικών κατοικιών σε Αττική, Θεσσαλονίκη και Πάτρα.

Στόχος της ενέργειας είναι οι ασθενείς με καρκίνο, αλλά και οι συγγενείς/συνοδοί τους που αναγκάζονται να απομακρυνθούν από τις κατοικίες τους για να νοσηλευθούν ή να εξεταστούν σε κεντρικά νοσοκομεία της χώρας, να έχουν μια φιλόξενη και ασφαλή διαμονή.
Τα ακίνητα θα παραχωρηθούν προς φιλοξενία μέχρι το τέλος του έτους στην Ελληνική Ομοσπονδία Καρκίνου, ενώ το κόστος παροχής ηλεκτρικού ρεύματος, ύδρευσης και κοινοχρήστων θα καλυφθεί εξ ολοκλήρου από την Τράπεζα Πειραιώς .

Στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας της Τράπεζας Πειραιώς, o Ανώτερος Γενικός Διευθυντής , Επικεφαλής του Group Real Estate του Ομίλου της Τράπεζας Πειραιώς και Διευθύνων Σύμβουλος της Πειραιώς Real Estate, κ. Γεώργιος Κορμάς, δήλωσε:

«Σε τόσο μεγάλες κρίσεις οφείλουμε να σκεφτόμαστε αυτούς που έχουν περισσότερο ανάγκη. Μπορεί σήμερα να έχουμε κερδίσει την πρώτη μάχη, ωστόσο ο πόλεμος με τον κορωνοϊό συνεχίζεται. Για πολλούς συμπολίτες μας, οι οποίοι δίνουν τη μάχη με τον καρκίνο, η νέα πραγματικότητα δημιουργεί ακόμη μεγαλύτερα εμπόδια και κινδύνους. Η Τράπεζα Πειραιώς, θέλοντας να στηρίξει στην πράξη τον αγώνα τους, τους παρέχει φιλοξενία για μια ασφαλή και άνετη διαμονή για όσο διάστημα χρειάζεται να βρίσκονται μακριά από τα σπίτια τους».

news247