Δευτέρα, 17 Ιουνίου, 2024
ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

ΕΟΣ Κορίνθου: Ορειβατική διάσχιση Αγράφων

Πέμπτη 25 – Κυριακή 28 Ιουνίου 2020

Ο ΕΟΣ Κορίνθου διοργανώνει στα τέλη Ιουνίου 2020 πολυήμερη διάσχιση στα βουνά των Αγράφων. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει τέσσερις μέρες. Τις τρεις πρώτες μέρες θα γίνει η διάσχιση, που είναι σε μορφή αυτονομίας, με μεταφορά του κατασκηνωτικού μας εξοπλισμού και φαγητού στα σακίδια. Την τελευταία μέρα θα γίνει μικρή πορεία στο ρέμα της Φτέρης. Θα γίνουν δυο διανυκτερεύσεις στο βουνό και μία στα Επινιανά.

Συνοπτικά: 

Πέμπτη 25 Ιουνίου: Αναχώρηση νωρίς το πρωί, 6.00 πμ, από Κόρινθο για το χωριό Άγραφα Ευρυτανίας (850 μ). Από εκεί κάνουμε πορεία μέχρι τη θέση Πατήματα (1400 μ), όπου θα έχουμε την πρώτη μας διανυκτέρευση.
Ω.Π.: 2 – 3 , Β.Δ.: Β

Παρασκευή 26 Ιουνίου: Ξεκινάμε την πορεία για το οροπέδιο της Νιάλας και για την κορυφή του Καταραχιά (2003 μ). Συνεχίζουμε για το διάσελο του Αγίου Νικολάου (1500 μ) πάνω από τα Βραγγιανά και ύστερα ακολουθούμε τη γραμμή που περνά από τις κορυφές Απέλινα (1729 μ), Βοϊδολίβαδο (1776 μ), Μίχος (1800 μ) και Πύργος (1804 μ), μέχρι το διάσελο Μπουκόρο. Τέλος από δασικό δρόμο φθάνουμε στην τοποθεσία Τρία Σύνορα (1600 μ), όπου θα γίνει η δεύτερη διανυκτέρευση.
Ω.Π.: 10 – 12 , Β.Δ.: Γ

Σάββατο 27 Ιουνίου: Κάνουμε ανάβαση στις Κοκκινόλακκες (1911 μ) και ακολουθούμε την Αφορισμένη ράχη που μας οδηγεί στην κορυφή του Ντελιδήμι (2163 μ). Συνεχίζουμε με κατάβαση στον οικισμό Ασπρόρεμα (1200 μ) και ύστερα σε προσεγμένο μονοπάτι, μέχρι τα Επινιανά (1050 μ).
Ω.Π.: 10 – 12 , Β.Δ.: Γ

Κυριακή 28 Ιουνίου: Τελευταία μέρα, το πρόγραμμα έχει ποταμίσια διάσχιση στο ρέμα της Φτέρης και επιστροφή από την ίδια διαδρομή, για αναχώρηση προς Κόρινθο.
Ω.Π.: 4 – 5 , Β.Δ.: Α

Εξοπλισμός: Σακίδιο, αντηλιακό, καπέλο, γυαλιά ηλίου, σκούφος, αδιάβροχα γάντια, θερμοεσώρουχα, fleece, μπουφάν (αντιανεμικό – αδιάβροχο – διαπνέον), αδιάβροχο παντελόνι, μπατόν, μπότες ορειβασίας, κάλτσες τρία ζευγάρια, φακός με εφεδρικές μπαταρίες, ατομικό φαρμακείο, μαχαίρι, αναπτήρας, ξηρά τροφή, θερμός – παγούρι, χάρτες – πυξίδα, νερό.
Για τις κατασκηνώσεις – διανυκτερεύσεις στο βουνό: Υπνόσακος, σκηνή, υπόστρωμα, μαγειρικά σκεύη και φαγητό σε συνεννόηση με την ομάδα και τον αρχηγό.

Πληροφορίες για το πρόγραμμα και δηλώσεις συμμετοχής, μέχρι Παρασκευή 19 Ιουνίου 2020, στον αρχηγό: Πολλάλη Κωνσταντίνο 6947700224.

Για τη συγκεκριμένη εξόρμηση απαιτείται άριστη φυσική κατάσταση, απαραίτητος εξοπλισμός και ανάλογη εμπειρία.
Οι μετακινήσεις θα γίνουν με ΙΧ.
Η διανυκτέρευση στο χωριό Επινιανά, μπορεί να γίνει και σε ξενώνες, με ευθύνη των συμμετεχόντων.
Το πρόγραμμα ενδέχεται να τροποποιηθεί, όπως και κατά τη διάρκεια της πορείας, αναλόγως των συνθηκών και με ευθύνη αρχηγού.
Στο πρόγραμμα του ΕΟΣ Κορίνθου συμμετέχουν μόνο τα μέλη του ή μέλη ορειβατικών συλλόγων που ανήκουν στην ΕΟΟΑ. Για να γίνετε μέλος συμπληρώνετε το έντυπο εγγραφής στο γραφείο του συλλόγου με κόστος εγγραφής 10€ (εφάπαξ) και 10€ για τη συνδρομή της χρονιάς.