Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

Πιτσάκης: Παραιτηθείτε κ. Μουρίκη

Τα εκλεγμένα μέλη της διοίκησης του Επιμελητηρίου Κορινθίας, έχουν την ηθική αλλά και νομική υποχρέωση να υπηρετούν και να υπερασπίζονται τον θεσμό, σε όλες τις δράσεις, υποχρεώσεις και ανάγκες του.

Είναι μία υποχρέωση, η οποία πέρα από τον νόμο, αποτελεί στοιχειώδης δέσμευση, προς τους χιλιάδες συναδέλφους επιχειρηματίες επαγγελματίες και εμπόρους, οι οποίοι περιμένουν από τον θεσμό να στέκεται δίπλα τους και να κάνουν το καλύτερο δυνατό, για αυτούς.



 

Δυστυχώς τα παραπάνω αποτελούν παρανυχίδα για τον σύμβουλο του Επιμελητηρίου κ. Σωτήρη Μουρίκη.

Τον μοναδικό στην Ελλάδα εκλεγμένο συνταξιούχο συνδικαλιστή μίας χρεωκοπημένης δημόσιας εταιρείας (Ολυμπιακή Αεροπορία), που όπως είναι φυσικό δεν μπορεί να αντιληφθεί τις αγωνίες, τις ανάγκες και τις ευαισθησίες του επιχειρηματικού κόσμου.

Ο κ. Μουρίκης, αφού καταψήφισε την Πελοποννησιακή Έκθεση της Κορίνθου, την πλέον επιτυχημένη όλων των εποχών, καταψήφισε το Mall του Λουτρακίου, τώρα υπέγραψε πρόταση εναντίον του Επιμελητηρίου Κορινθίας και όλων των Επιμελητηρίων της Πελοποννήσου.

Με την πολιτική ιδιότητα του, ως διευθύνων σύμβουλος της Αναπτυξιακής Πελοποννήσου, στράφηκε ευθέως εναντίον των 5 επιμελητηρίων της Περιφέρειας και τις πρότασης που καιρό πριν είχαν καταθέσει για την ανάληψη προγράμματος, το οποίο θα έφερνε πολύτιμα αυτή την στιγμή έσοδα, για τα Επιμελητήρια.

Ο εκλεγμένος που ήθελε να γίνει πρόεδρος δεν ένοιωσε καμία μα καμία ενοχή στρεφόμενος εναντίον του θεσμού, που ήθελε…να υπηρετήσει.

Ο μοναδικός αξιοπρεπής πλέον δρόμος για τον κ. Μουρίκη είναι η παραίτηση, από τον Επιμελητηριακό χώρο.

Το οφείλει στους δοκιμαζόμενους από την κρίση Κορίνθιους συναδέλφους, ο οποίοι δεν έχουν την πολυτέλεια να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και να εξασκούν τα χόμπι τους αλλά μάχονται στην πρώτη γραμμή, με πολύ ψυχικό και οικονομικό κόστος για να κρατήσουν όρθιες τις επιχειρήσεις τους.

Ως Πρόεδρος δηλώνω ότι θα είμαι πάντα στην πρώτη γραμμή για την υπεράσπιση των συμφερόντων των μελών του επιμελητηρίου και θα αγωνίζομαι για την αναβάθμιση του θεσμού. Θεωρώ ότι συμπεριφορές σαν αυτές του κυρίου Μουρίκη είναι καταδικαστέες από όλη την κοινωνία της επιχειρηματικότητας, ειδικά σε μια τόσο δύσκολη και κρίσιμη εποχή για τους επαγγελματίες.

Τον καλώ να το κάνει άμεσα. Να παραιτηθεί.

 

Ο πρόεδρος Επιμελητηρίου Κορινθίας,

Παναγιώτης Πιτσάκης