ΕΟΣ Κορίνθου: Μαίναλο – Αρκουδόρεμα, Λιμποβίσι

Ο ΕΟΣ Κορίνθου, την Κυριακή 14 Ιουνίου 2020, διοργανώνει εξόρμηση στο Αρκουδόρεμα – Λιμποβίσι – Ελάτη Αρκαδίας, που περιλαμβάνει δύο πεζοπορικές ομάδες. Η πρώτη ομάδα θα ξεκινήσει από το χωριό Πιάνα για να κάνει το Αρκουδόρεμα προς το Λιμποβίσι. 

Ώρες Πορείας: 5 – 6, Β.Δ.: Α – Β
Η δεύτερη ομάδα θα ξεκινήσει από το χωριό Ελάτη για να καταλήξει στο Λιμποβίσι, έτσι ώστε να συναντήσει την πρώτη ομάδα.
Ώρες Πορείας: 4 – 5, Β.Δ.: Α
Στη συνέχεια φαγητό σε ταβέρνα της περιοχής και επιστροφή Κόρινθο.

Το Αρκουδόρεμα είναι εγκαταλελειμμένο προϊστορικό χωριό της Αρκαδίας που βρίσκεται στη χαράδρα των Μαιναλικων Ορέων κυκλωμένο από τα έλατα, σε υψόμετρο 1125 μέτρων.
Επί Τουρκοκρατίας άκμαζε λόγω του απρόσιτου της τοποθεσίας και είχε καταστεί σημαντικό κέντρο της κλεφτουριάς. Ιστορείται πως από το 1530 είχαν εγκατασταθεί σε αυτό, καθώς και στο πλησίον αυτού Λιμποβίσι οι Κολοκοτρωναίοι και ότι και τα δύο αυτά χωριά αντιστάθηκαν έντονα κατά την ανάκτηση της Πελοποννήσου, από τους Τούρκους το 1715.
Επίσης εδώ εικάζεται πως λατρευόταν αρχικά η μεγάλη θεότητα της Αρκαδίας, η Άρκτος. Κατόπιν η λατρεία της συγχωνεύτηκε με αυτήν της Αρτέμιδος. Εδώ λεγόταν πως υπήρχε ο τάφος της Καλλιστούς, της μητέρας του Αρκάδα. Τώρα η ιερή αυτή θέση έχει την εποπτεία της Παναγίας που χτίστηκε το 1719. Υπήρξε προσφιλές εκκλησάκι του Κολοκοτρώνη, που ήρθε εδώ για να κλάψει το χαμό του πρωτότοκου γιου του.

Εξοπλισμός: Σακίδιο, μποτάκια, κάλτσες δεύτερες, μπατόν, γάντια, ισοθερμικό – αντιιδρωτικό μπλουζάκι, fleece, μπουφάν (αντιανεμικό – αδιάβροχο – διαπνέον), αντηλιακό, καπέλο, γυαλιά ηλίου, φακός με εφεδρικές μπαταρίες, ατομικό φαρμακείο, μαχαίρι, αναπτήρας, ξηρά τροφή – φαγητό, νερό.

Αναχώρηση: Στις 7:00 από τα περιβολάκια.
Στα λεωφορεία η πλήρωση των θέσεων είναι έως 50%, με υποχρεωτική χρήση μάσκας προστασίας για τους επιβάτες και τήρηση των αποστάσεων.

Κόστος εξόρμησης: 20 €

Πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής στους αρχηγούς:
Βαμβακάρη Μιχάλη 6932054876
Ζάρκου Κατερίνα 6980438060
και στο τηλ. του συλλόγου 2741029970 (Τετάρτη 10/6 και Παρασκευή 12/6 20:00-22:00).
Παρακαλούμε όσο το δυνατόν νωρίτερα για την καλύτερη οργάνωση της εξόρμησης.

Στο πρόγραμμα του συλλόγου συμμετέχουν μόνο τα μέλη του ή μέλη άλλων ορειβατικών συλλόγων της ΕΟΟΑ. Για να γίνετε μέλος συμπληρώνετε το έντυπο εγγραφής στο γραφείο του ΕΟΣ Κορίνθου με κόστος εγγραφής 10€ (εφάπαξ) και 10€ για τη συνδρομή της χρονιάς.

Το πρόγραμμα της ανάβασης μπορεί να τροποποιηθεί αναλόγως των συνθηκών με ευθύνη των αρχηγών.