Τετάρτη, 19 Ιουνίου, 2024
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

O Χρίστος Δήμας στο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών -video

Ο Υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Βουλευτής Κορινθίας κ. Χρίστος Δήμας παρουσίασε σήμερα στο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών τις δράσεις και τις πρωτοβουλίες του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων όσον αφορά την Έρευνα και την Καινοτομία.

Ο κ. Δήμας τόνισε πως η μεταφορά της Γενικής Γραμματείας Έρευνας & Τεχνολογίας από τις δομές του Υπουργείου Παιδείας στο Υπουργείο Ανάπτυξης πραγματοποιήθηκε προκειμένου να συνδεθεί με πιο αποτελεσματικό τρόπο η εγχώρια παραγόμενη Έρευνα με την Καινοτομία και την επιχειρηματικότητα. 

Christos Dimas, Deputy Minister, Ministry of Research & Technology, Hellenic Republic

Επιπλέον, προέβη στην περιγραφή των νομοθετικών πρωτοβουλιών που θα ακολουθήσουν το αμέσως επόμενο διάστημα προς όφελος του ελληνικού οικοσυστήματος Καινοτομίας :

Το μητρώο νεοφυών επιχειρήσεων – Elevate Greece -, που θα αποτελέσει την πύλη εισόδου στο οικοσύστημα των νεοφυών επιχειρήσεων.
Την αύξηση (υπερ-τριπλασιασμός) του ποσοστού υπερέκπτωσης δαπανών για τις επιχειρήσεις που επενδύουν σε Έρευνα και Ανάπτυξη (R&D), από το 30% που ήταν μέχρι σήμερα, στο 100%.
Την ίδρυση της πρώτης Πολιτείας Καινοτομίας στην Ελλάδα, αξιοποιώντας τις εγκαταλελειμμένες εγκαταστάσεις της ΧΡΩΠΕΙ στην Πειραιώς.
Το σχέδιο για την Αλεξάνδρεια Ζώνη Καινοτομίας – ThessINTEC στην Θεσσαλονίκη.

Ο Υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, αρμόδιος για την Έρευνα και την Καινοτομία, κ. Χρίστος Δήμας έκλεισε την παρέμβασή του στο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών με την εξής φράση :

«Στόχος μας είναι να αξιοποιήσουμε με τον καλύτερο τρόπο το πολύ σημαντικό επιστημονικό – ερευνητικό προσωπικό που διαθέτουμε, παρέχοντας τους σημαντικά κίνητρα προκειμένου να μείνουν στην Ελλάδα, ώστε αξιοποιώντας την γνώση και το ταλέντο τους να δημιουργηθεί προστιθέμενη αξία προς όφελος της ελληνικής οικονομίας.»