Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
ΚΟΙΝΩΝΙΑΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΥΓΕΙΑ

ΚΥ Νεμέας: Πρόγραμμα Εμβολιασμού με το Εμβόλιο της Φυματίωσης για Πρόληψη του COVID-19

Πρόσφατα δεδομένα έδειξαν ότι ο εμβολιασμός με BCG (αυτό είναι το όνομα του εμβολίου εναντίον της φυματίωσης) ενδεχομένως προσφέρει ένα είδος αμυντικής ασπίδας εναντίον διαφόρων ιών και μικροβίων. Πιο συγκεκριμένα, πρώιμα στοιχεία δείχνουν ότι εμβολιασμός με BCG δυνητικά μειώνει τις πιθανότητες νέας αναπνευστικής μόλυνσης κατά 80%. Έτσι, το ενδιαφέρον μας στρέφεται προς την κατεύθυνση ότι το BCG μπορεί να δράσει προστατευτικά, τουλάχιστον παροδικά, από την COVID-19 λοίμωξη.



 

Αυτό το πρόγραμμα έχει αδειοδοτηθεί από τον Εθνικό Οργανισμό Φαρμάκων. Τα άτομα που θεωρούνται επιλέξιμα για εμβολιασμό πρέπει να έχουν τα ακόλουθα χαρακτηριστικά:

– Άντρας ή γυναίκα ηλικίας 50 και άνω

Πάσχων από στεφανιαία νόσο ή χρόνια αποφρακτική πνευμονοπάθεια (Χ.Α.Π.) ή περισσότερες συνοδές ασθένειες

Οι ασθενείς που επιθυμούν να εμβολιαστούν πρέπει να επισκεφθούν το ΚΕΝΤΡΟ ΥΓΕΙΑΣ ΝΕΜΕΑΣ ή ένα από τα 12 κέντρα στην Ελλάδα όπου λαμβάνει χώρα το πρόγραμμα. Κατά την άφιξη τους στο κέντρο θα υποβληθούν σε εξέταση από μια ομάδα ιατρών. Με βάση τα αποτελέσματα αυτής της εξέτασης θα ενημερωθούν αν μπορούν να πάρουν μέρος στο πρόγραμμα εμβολιασμού.

Όσοι ενδιαφέρονται να δηλώσουν συμμετοχή στην μελέτη, μπορούν να επικοινωνήσουν με ΚΕΝΤΡΟ ΥΓΕΙΑΣ ΝΕΜΕΑΣ ώστε να ενημερωθούν σχετικά με το πλησιέστερο κέντρο που μπορούν να επισκεφθούν και την διαδικασία συμμετοχής τους:

 

Τηλ 274636000 (ΚΕΝΤΡΟ)

2746360025 Δρ.Στάθης Σκληρός