Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
ΑΓΡΟΤΙΚΑΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τι λέει ο Αρκάς πρόεδρος του ΕΛΓΑ για την φημολογούμενη (;) ιδιωτικοποίηση του οργανισμού;

Κατά την διάρκεια της συζήτησης του νομοσχεδίου-σκούπα του ΥΠΑΑΤ περί ««Ρυθμίσεων αρμοδιότητας του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων για την αναβάθμιση και τον εκσυγχρονισμό του αγροτικού τομέα», ο αρμόδιος Υπουργός, ουσιαστικά ανακοίνωσε την ιδιωτικοποίηση του ΕΛ.ΓΑ. διαβεβαιώνοντας μας μάλιστα ότι στόχος της κυβέρνησης είναι η εξυγίανση του οργανισμού και η καλύτερη ασφαλιστική κάλυψη των αγροτών, ενώ επικαλέστηκε το προεκλογικό πρόγραμμα της ΝΔ, που αναφέρεται σε συμμετοχή του ιδιωτικού τομέα.



 

Κε Λυκουρέντζο, κύριε Αρκά πρόεδρε του ΕΛ.ΓΑ, αναρωτιόμαστε αν συμφωνείτε και στηρίζετε αυτή την καταστροφική επιλογή της ηγεσίας του ΥΠΑΑΤ . Θα συμβάλλετε κε Λυκουρέντζο στην μεθόδευση της παράδοσης του ΕΛ.ΓΑ, δηλαδή της ασφαλιστικής κάλυψης του φυτικού και ζωικού κεφαλαίου των Ελλήνων αγροτών, σε ιδιώτες, με ό,τι  και αν αυτό συνεπάγεται.

Θα στηρίξετε κε Λυκουρέντζο την «ανάπτυξη» των λίγων  εις βάρος των  αγροτών μας;

Σας καλούμε κε πρόεδρε του ΕΛ.ΓΑ να στηρίξετε τους αγρότες μας και όχι να τους καταστρέψετε … ήδη η αδράνεια σας, οδήγησε στην απόφαση να μην αποζημιωθούν οι απασχολούμενοι με τον πρωτογενή τομέα ως πληττόμενοι από την κρίση του κορωνοιού,

Σας καλούμε κε  Λυκουρέντζο να μην μείνετε στην ιστορία ως ενταφιαστής του δημόσιου συστήματος γεωργικών ασφαλίσεων, σας καλούμε να μην  απαξιώσετε έναν οργανισμό που στηρίζει το εισόδημα των αγροτών όταν πλήττεται από τα καιρικά φαινόμενα, για δεκαετίες.

Ο αγροτικός κόσμος της Πελοποννήσου έχει ανάγκη στήριξης εκ μέρους σας και όχι απαξίωσης

Εμείς ως περιφερειακή παράταξη θα είμαστε παρόντες σε κάθε προσπάθεια  αναβάθμισης του Πρωτογενούς τομέα ΑΛΛΑ  θα είμαστε και δυναμικά παρόντες ενάντια σε κάθε προσπάθεια απαξίωσης του.

Δήμητρα Λυμπεροπούλου

Επικεφαλής Περιφ. Παράταξης «Πράσινη Πελοπόννησος»

Περιφερειακή σύμβουλος Πελοποννήσου