Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024
ΑΓΡΟΤΙΚΑΠΟΛΙΤΙΚΗΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

ΣΥΡΙΖΑ: Απαξίωση της αμπελουργίας στη Νεμέα -video

Κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ στο Σύνδεσμο Οινοποιών Νεμέας:  Ζητείται η άμεση λήψη μέτρων στήριξης των αμπελουργών και των οινοποιών.

Επίσκεψη στον Σύνδεσμο Οινοποιών Νεμέας, την Πέμπτη 18 Ιουνίου 2020, πραγματοποίησε κλιμάκιο στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ από τον τομεάρχη Υγείας και βουλευτή Ρεθύμνου Ανδρέα Ξανθό, τον ευρωβουλευτή Κώστα Αρβανίτη, συνοδευόμενοι από τον βουλευτή Κορινθίας Γιώργο Ψυχογιό, τον πρώην γενικό γραμματέα του υπουργείου Υγείας Σταμάτη Βαρδαρό, τον πρώην γενικό γραμματέα Αγροτικής Πολιτικής και Διαχείρισης Κοινοτικών Πόρων Χαραλάμπο Κασίμη αλλά και από κλιμάκιο της ΟΜ ΣΥΡΙΖΑ Νεμέας του κόμματος, με επικεφαλής τον Σπύρο Πιέρρο, όπου συζητήθηκαν οι άμεσες ανάγκες του κλάδου.



Αναλυτική ενημέρωση είχαν από τον πρόεδρο κ. Νίκο Βλάχο, για την απαξίωση και εγκατάλειψη της αμπελουργίας και οινοποιίας στη Νεμέα από την κυβέρνηση χωρίς κανένα μέτρο στήριξης.

Από πλευράς ΣΥΡΙΖΑ υπάρχουν συγκεκριμένες προτάσεις και παρεμβάσεις σε Ευρώπη και Ελλάδα για την στήριξη του κλάδου και την αντιμετώπιση των επιπτώσεων της πανδημίας.

Η αμπελοοινική ζώνη Νεμέας είναι η μεγαλύτερη στη χώρα, οι συνέπειες της πανδημίας, έχουν ως αποτέλεσμα, οι αμπελουργοί να μην έχουν πληρωθεί από τα οινοποιεία για την παραγωγή του 2019, τα οινοποιεία να έχουν γεμάτες δεξαμενές και οι παραγωγοί σε λίγο καιρό να μην  μπορούν να καλλιεργήσουν και να διαθέσουν το νέο προϊόν τους.

Από την άλλη οι  εξαγωγές έχουν μηδενιστεί και η εγχώρια κίνηση να έχει πέσει πάνω από το 70%