Κυριακή, 1 Οκτωβρίου, 2023
ΠΟΛΙΤΙΚΗΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης ο δήμος Τρίπολης -VIDEO

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κηρύχθηκε απ’ την γενική γραμματεία της Πολιτικής Προστασίας, ο δήμος της Τρίπολης.

Αυτό γνωστοποίησε, το μεσημέρι της Πέμπτης, ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Παναγιώτης Νίκας, στο περιθώριο συνέντευξης Τύπου, που έδωσε στην Αρκαδική πρωτεύουσα, με αφορμή την επίσκεψή του στον Πρωθυπουργό. 

Η έκτακτη ανάγκη, έχει να κάνει με επίσημο αίτημα της δημοτικής αρχής, με αφορμή και το οριστικό-δικαστικό-κλείσιμο του χώρου στον Άγιο Βλάση, που άφηνε αστικά απορρίμματα, ο δήμος Τρίπολης.

Ο περιφερειάρχης, τόνισε, ότι αφού γίνει το δικαστήριο, την 1η Ιουλίου, στο Εφετείο Ναυπλίου, τα πράγματα στη συνέχεια, θα πρέπει να εξελιχθούν ομαλά και θα πρέπει άμεσα να προχωρήσει η κατασκευή των εργοστασίων, στο πλαίσιο της ολοκληρωμένης διαχείρισης, μέσω του ΣΔΙΤ.

Και κατέληξε λέγοντας ότι:

«Δεν μπορώ να αφήσω την Τρίπολη να πνιγεί στα σκουπίδια. Ο δήμος έχει ΑΕΠΟ για συγκεκριμένο μέρος (σ.σ. εννοεί το Μεγαβούνι, χωρίς ωστόσο να το ονομάσει), όπου και θα κάνει δέματα. Εγώ, μετά θα τα πάω εκεί που θα μπορεί να γίνει ολοκληρωμένη διαχείριση. Θα αποκαταστήσουμε όλες τις χωματερές της περιοχής», δήλωσε με έμφαση ο Περιφερειάρχης.