Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024
ΚΟΙΝΩΝΙΑΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

Συνελήφθησαν 3 άτομα για παράβαση του Τελωνειακού Κώδικα, για όπλα και ναρκωτικά

Συνελήφθησαν, χθες το απόγευμα, στη Σπάρτη Λακωνίας, από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής του Εγκλήματος (Ο.Π.Κ.Ε.) Λακωνίας, τρεις ημεδαποί, 53χρονη, 58χρονος και 79χρονος.

Σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία – για τα κατά περίπτωση – αδικήματα παράβασης των νομοθεσιών του Τελωνειακού Κώδικα, για τα όπλα, τα ναρκωτικά, των βεγγαλικών και κροτίδων.



 

Ειδικότερα, χθες (24.6.2020) το απόγευμα, στη Σπάρτη Λακωνίας , ύστερα από κατάλληλη αξιολόγηση και αξιοποίηση στοιχείων, οι προαναφερόμενοι αστυνομικοί, εντόπισαν τους ανωτέρω να επιβαίνουν σε όχημα και σε έρευνα που έγινε σε αυτό βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 400 πακέτα τσιγάρων, τα οποία δεν έφεραν την ενδεικτική ταινία φόρου κατανάλωσης.

Επιπλέον, σε έρευνα που έγινε στην οικία του 79χρονου, σε τοπική κοινότητα του Δήμου Ανατολικής Μάνης Λακωνίας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Γυθείου και της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής του Εγκλήματος (Ο.Π.Κ.Ε.) Λακωνίας , βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν:

-16- πακέτα λαθραίων τσιγάρων,
-2- κυνηγετικά όπλα,
-1- πολεμικό τυφέκιο,
-1- περίστροφο,
-1- περίστροφο φωτοβολίδων,
-1- πιστόλι φωτοβολίδων,
-1- σπαθί, με μήκος λάμας -50- εκατοστών,
-1- μαχαίρι, με μήκος λάμας -11- εκατοστών,
-1- στιλέτο, με μήκος λάμας -10- εκατοστών,
-528- φυσίγγια διαφόρων τύπων,
μεταλλικό κουτί, περιέχον -100- καψύλλια για κυνηγετικά φυσίγγια,
-38- κενοί κάλυκες,
-5- ναρκωτικά δισκία,
-2- φωτοβολίδες και
-3- κροτίδες.
Τα πακέτα λαθραίων τσιγάρων θα σταλούν στην αρμόδια υπηρεσία του Υπουργείου Οικονομικών, προκειμένου να υπολογιστεί το ύψος των διαφυγόντων δασμών και φόρων.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Σπάρτης, ενώ η αστυνομική έρευνα και το προανακριτικό έργο, διενεργούνται από το Τμήμα Ασφαλείας Σπάρτης.