ΕΟΣ Κορίνθου: Πλάτανος Αρκαδίας, φαράγγι Σπηλιάκια

Κυριακή 5 Ιουλίου 2020

Ο ΕΟΣ Κορίνθου διοργανώνει εξόρμηση με αφετηρία τον Πλάτανο Αρκαδίας, ένα γραφικό χωριό, χτισμένο αμφιθεατρικά στο όρος Πάρνωνα, στη βάση μιας καταπράσινης ρεματιάς σε υψόμετρο 440μ.
Περιβάλλεται από ένα πανέμορφο και παρθένο φυσικό περιβάλλον γεμάτο πλατάνια, καστανιές και ποικίλα κωνοφόρα δέντρα. Δικαίως έχει κηρυχθεί παραδοσιακός οικισμός, βλέποντας κανείς τα χτισμένα σπίτια, τα πλακόστρωτα στενοσόκακα δρομάκια του, την πλούσια βλάστηση με ποικιλία βοτάνων και καρπών, καθώς και τα άφθονα νερά που συνθέτουν την εικόνα του χωριού και προσφέρουν ένα αίσθημα γαλήνης κι ηρεμίας. 

Η πορεία θα ξεκινήσει από την πλατεία του Πλάτανου, αρχικά δίπλα στο φαράγγι Σπηλιάκια που έχει νερό όλο το χρόνο και συνεχίζοντας στη Ζαρμπάνιτσα, περνώντας πότε δεξιά και πότε αριστερά στις κατάφυτες όχθες του. Θα συναντήσουμε αρκετές πέστροφες, κίτρινες πεταλούδες και μαγευτικές λιβελούλες σ ένα τοπίο ονειρικό, με πανύψηλα πλατάνια και βράχια σε διάφορους σχηματισμούς.

Εξοπλισμός: Μποτάκια, σακίδιο, μπατόν, αντηλιακό, γυαλιά ηλίου, καπέλο, fleece, μπουφάν (αντιανεμικό – αδιάβροχο), φακός (με εφεδρικές μπαταρίες), ατομικό φαρμακείο, ξηρά τροφή, νερό, μαγιό και πετσέτα για όσους θελήσουν να κάνουν μπάνιο. Αλλαξιά, δεύτερο ζευγάρι παπούτσια και αδιάβροχη θήκη για φωτογραφική και κινητό.

Ω.Π.: 5 – 6 , Β.Δ.: Α – Β

Αναχώρηση: 6.30 το πρωί από τα Περιβολάκια.

Κόστος λεωφορείου: 15 €
Παιδιά δε μπορούν ακόμα, να συμμετάσχουν στις εξορμήσεις του συλλόγου.

Πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής στους αρχηγούς:
Παναγουλόπουλος Θεόδωρος 6985916716
Καραγεώργος Χριστόφορος 6948002379
και στο τηλ. του συλλόγου 2741029970 (Τετάρτη και Παρασκευή 20:00-22:00)
Παρακαλούμε όσο το δυνατόν νωρίτερα για την καλύτερη οργάνωση της εξόρμησης.

Στο πρόγραμμα του συλλόγου συμμετέχουν μέλη του ή μέλη άλλων ορειβατικών συλλόγων. Για να γίνετε μέλος συμπληρώνετε το έντυπο εγγραφής στο γραφείο του ΕΟΣ Κορίνθου με κόστος εγγραφής 10€ (εφάπαξ) και 10€ για τη συνδρομή της χρονιάς.
Το πρόγραμμα της ανάβασης μπορεί να τροποποιηθεί αναλόγως των συνθηκών με ευθύνη των αρχηγών.
Για ακυρώσεις μετά το βράδυ της Παρασκευής, γίνεται επιβάρυνση όλου του ποσού.