Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
ΠΟΛΙΤΙΚΗΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

ΣΥΡΙΖΑ Κορινθίας: Σε… άδειες καρέκλες μίλησε ο Βορίδης στο Κιάτο

«Ο αγροτικός κόσμος, σύσσωμος, γύρισε με νόημα την πλάτη του στον αρμόδιο υπουργό και στη φιέστα που οργανώθηκε για την υποδοχή του», σημειώνει το τμήμα Αγροτικής Ανάπτυξης του ΣΥΡΙΖΑ Κορινθίας

«Σε άδειες καρέκλες μίλησε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Μάκης Βορίδης, πριν λίγες ημέρες στο Κιάτο. Όπως είδαμε σε όλα τα ρεπορτάζ και στο πλούσιο (πλην μίζερο) φωτογραφικό υλικό που τα συνόδευε, ο αγροτικός κόσμος, σύσσωμος, γύρισε με νόημα την πλάτη του στον υπουργό και στη φιέστα που οργανώθηκε για την υποδοχή του», τονίζει το τμήμα Αγροτικής Ανάπτυξης του ΣΥΡΙΖΑ Κορινθίας.



 

Στην ίδια ανακοίνωση σημειώνεται ότι «με τον ίδιο ακριβώς τρόπο που η πολιτική της ΝΔ και του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων έχει γυρίσει την πλάτη στους αγρότες, από την αρχή της θητείας του κ. Βορίδη».

«Μεσούσης της καλλιεργητικής χρονιάς, ας μας πει ο κ. υπουργός ποιους στήριξε; Τους κτηνοτρόφους, τους καλλιεργητές πατάτας, σπαραγγιών, ελιάς και ελαιόλαδου ή μήπως τον οινοποιητικό κλάδο; Και εάν κάποτε αποφασίσει η κυβέρνηση και ο κ. υπουργός να στηρίξουν τον πρωτογενή τομέα και κάποιον από αυτούς ή όσους άλλους πληγούν, ελπίζουμε να το κάνει χωρίς τις ασφυκτικές προϋποθέσεις που τέθηκαν στους αλιείς, ώστε πολλοί να μείνουν εκτός και να δαπανηθούν όσο γίνεται λιγότερα χρήματα», σημειώνει ο ΣΥΡΙΖΑ Κορινθίας, σχολιάζοτνας: «προφανώς για να περισσέψουν χρήματα για τη λίστα Πέτσα…»

Παράλληλα, ο σύμφωνα με το τμήμα Αγροτικής Ανάπτυξης του ΣΥΡΙΖΑ Κορινθίας, στην ομιλία του κ. Βορίδη «μπροστά στο λιγοστό κοινό του κομματικού μηχανισμού της ΝΔ που επιστρατεύτηκε για την συγκέντρωση στο Κιάτο, ο κ. υπουργός αναφέρθηκε στην “ΕΝΩΣΗ” ως συνεταιριστική δομή! Πιθανώς, γιατί μετά το ξεπούλημα των συνεταιρισμών σε ιδιωτικά κεφάλαια, ο κ. Βορίδης και η ΝΔ ίσως σκέφτονται να μετατρέψουν τις Ιδιωτικές Κεφαλαιουχικές Εταιρείες (ΙΚΕ) -που είναι η “Ένωση” Κιάτου- σε κατ’ ευφημισμό συνεταιρισμούς».

«Μεγάλο ενδιαφέρον για τον αγροτικό κόσμο θα είχε εάν, στο περιθώριο της συγκεκριμένης ομιλίας του, μας ενημέρωνε ο κ. υπουργός για το ποια ήταν η κατάληξη της τροπολογίας που αναφερόταν στην ΑΕΣ Κιάτου, παρά την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας. 31 Μαρτίου 2020 δεν ήταν η καταληκτική ημερομηνία για να εφαρμοστεί ο νόμος; Μα τι λέμε κι εμείς, ο νόμος άλλαξε με ρύθμιση Βορίδη! Μάλλον έτσι γίνεται στα «επιτελικά» (δες: ρουσφετολογικά) κράτη: Εάν δεν συμφωνεί ο νόμος μαζί μας, τόσο χειρότερα για το νόμο. Τον αλλάζουμε», σχολιάζει ο ΣΥΡΙΖΑ Κορινθίας.