Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024
ΕΛΛΑΔΑΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κορονοϊός: 20 νέα κρούσματα και ένας νέος θάνατος σε 24 ώρες

Είκοσι νέα κρούσματα κορονοϊού το τελευταίο 24ωρο ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται στα 3.409, εκ των οποίων 54.9% άνδρες. Από το σύνολο των 3.409 κρουσμάτων, 766 (22.5%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό, τα 1.900 (55.7%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα και τα υπόλοιπα δεν σχετίζονται ούτε με ταξίδι ούτε με άλλο γνωστό κρούσμα ή είναι ακόμα υπό διερεύνηση. Η μέση ηλικία των κρουσμάτων είναι 47 έτη (εύρος 0 έως 102 ετών).



 

Παράλληλα το τελευταίο 24ωρο έχασε τη ζωή του ένας συμπολίτης μας με τον συνολικό αριθμό από την αρχή της πανδημίας μέχρι και σήμερα να φτάνει τους 192. Η μέση ηλικία των ασθενών που απεβίωσαν είναι τα 76 έτη. Την ίδια ώρα στις ΜΕΘ νοσηλεύονται εννέα άτομα εκ των οποίων των 66,7% είναι άνδρες.

Μερική άρση της καραντίνας στον Εχίνο

Ημερική άρση της καραντίνας στην Κοινότητα Εχίνου του δήμου Μύκης και η για επτά ημέρες εφαρμογή πλαισίου περιοριστικών μέτρων αποφασίστηκε μετά από σύσκεψη στον θάλαμο επιχειρήσεων της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, παρουσία του Υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκου Χαρδαλιά, και σε συνεννόηση με τον καθηγητή Σωτήρη Τσιόδρα.