Τρίτη, 23 Ιουλίου, 2024
ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

ΕΟΣ Κορίνθου: Canyoning στη Νέδα

Σάββατο 1 – Κυριακή 2 Αυγούστου 2020

Ο ΕΟΣ Κορίνθου διοργανώνει Canyoning στη Νέδα για τους λάτρεις των αθλημάτων νερού και της περιπέτειας. Η Νέδα βρίσκεται στη Πελοπόννησο, μεταξύ Ηλείας και Μεσσηνίας και είναι ένα από τα πιο όμορφα φαράγγια στην Ελλάδα. Με τον όρο Canyoning εννοούμε τη διάσχιση των φαραγγιών ακολουθώντας την πορεία των υδάτων και προσπερνώντας κάθε εμπόδιο με τεχνικά μέσα. Δηλαδή πραγματοποιείται κατάβαση ενός φαραγγιού περνώντας μέσα από το νερό, κάνοντας βουτιές σε βαθιά νερά, φυσικές τσουλήθρες που έχουν σχηματιστεί πάνω στους βράχους από τη διάβρωση των νερών και κατάβαση με σχοινιά, όταν έχει καταρράκτες. Είναι σπορ που συνδυάζει πολλά από τα αθλήματα του βουνού! 

Πριν ξεκινήσουμε την κατάβαση, θα γίνει μία σύντομη εκπαίδευση από τους δύο υπεύθυνους εκπαιδευτές μας και θα μοιραστούν οι στολές και ο εξοπλισμός στους συμμετέχοντες. Θα ακολουθήσει πεζοπορία μισής ώρας περίπου, ως το σημείο που αρχίζει η κατάβαση, όπου και θα φορέσουμε τις στολές και τον εξοπλισμό μας.

Εξοπλισμός: Αθλητικά παπούτσια αντιολισθητικά (τα οποία θα βραχούν), μαγιό, πετσέτα, δεύτερο ζευγάρι στεγνά παπούτσια, αντηλιακό, φακός (με εφεδρικές μπαταρίες), ατομικό φαρμακείο, νερό, ξηρά τροφή, μια αλλαξιά ρούχα και αδιάβροχη φωτογραφική μηχανή (προαιρετικά).
Ο εξοπλισμός Canyoning που θα νοικιαστεί στους συμμετέχοντες είναι ο παρακάτω: αδιάβροχο σακίδιο, μποντριέ, καραμπίνερς, καταβατήρας, κράνος, στολή νεοπρέν, καλτσάκια νεοπρέν. θα δοθούν από τον εκπαιδευτή και θα παραδοθούν σ’ αυτόν στο τέλος της δραστηριότητας σε άριστη κατάσταση!

Αναχώρηση: Σάββατο 15:30 από τα περιβολάκια. Οι μετακινήσεις θα γίνουν με Ι.Χ.
Χρειάζεται κατασκηνωτικός εξοπλισμός για τη διανυκτέρευση δίπλα στο ποτάμι.
Όσοι δηλώσουν συμμετοχή, θα πρέπει να έχουν οπωσδήποτε μια σχετική εμπειρία από καταβάσεις/ραπέλ.

Τιμή Εξόρμησης:
20 € ενοικίαση ολόκληρου του εξοπλισμού. Όσοι διαθέτουν στολή νεοπρέν, η τιμή διαμορφώνεται στα 10€.
20 € το άτομο για έξοδα εκπαιδευτών.
3-5 € το άτομο για τη μεταφορά των κατασκηνωτικών υλικών με αγροτικό αμάξι στο χώρο κατασκήνωσης.
Μεταφορικά που θα μοιραστούν από το κάθε I.X .

Οι δηλώσεις συμμετοχής θα λήξουν στις 15 Ιουλίου. Ο αριθμός των συμμετεχόντων θα είναι αυστηρά 10 (αναφέροντας ύψος, βάρος και νούμερο παπουτσιού). Απαιτείται 20 € προκαταβολή για κράτηση της θέσης.

Δηλώσεις συμμετοχής στην αρχηγό της εξόρμησης:
Μπολέτη Βασιλική 6973686870
και στο τηλέφωνο του συλλόγου 2741029970 (8:00 μ.μ. – 10:00 μ.μ. Τετάρτη και Παρασκευή).

Στο πρόγραμμα του συλλόγου συμμετέχουν μόνο τα μέλη του. Για να γίνεται μέλος συμπληρώνετε το έντυπο εγγραφής στο γραφείο του ΕΟΣ Κορίνθου με κόστος εγγραφής 10€ (εφάπαξ) και 10€ για τη συνδρομή της χρονιάς.