Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τσιομπανίδης προς τις πατριωτικές δυνάμεις με αφορμή την συμπλήρωση 1 χρόνου από τις εκλογές

Σαν σήμερα πριν ένα χρόνο έγιναν οι εθνικές εκλογές που έφεραν τη ΝΔ στην κυβέρνηση με αυτοδυναμία.
Το ΑΚΚΕΛ μετείχε σε αυτές τις εκλογές με μια άριστη συνεργασία με το ΕΠΑΜ, το ΔΗΚΚΙ, την Άμεση Δημοκρατία και την Ελληνορωσική συμμαχία, όταν 20 κόμματα από αυτά που είχαν λάβει μέρος στις ευρωεκλογές δεν κατόρθωσαν να κατέβουν στις εθνικές εκλογές.



 

Ήταν ένας αγώνας άνισος, απέναντι στον παλαιοκομματισμό, τον διπολισμό και τον Γκεμπελισμό με κόστος πολλών εκατομμυρίων ειδικά από τη ΝΔ. Αγώνας με την σφεντόνα απέναντι στα υπεροπλα του συστήματος. Αγώνας όμως τίμιος εκ μέρους της συμμαχίας μας που θε πρέπει να διδάσκεται στα μαθήματα πολιτικών επιστημών, των πανεπιστημίων.
Μια συμμαχία που μας χώριζαν πολλά, πολιτικά, μας ένωνε όμως η αγωνία για την τύχη της χώρας μας και ο εχθρός μας κοινός, τα ξένων συμφερόντων πολιτικά κόμματα που οδήγησαν την Ελλάδα σε οικονομική κατοχή.
Το ΑΚΚΕΛ χωρίς ποτέ να έχει αλλάξει ούτε κεραία τα πιστεύω του, συνεχίζει την αναζήτηση κομμάτων και προσωπικοτήτων με έστω κάποιες κοινές συνιστώσες ώστε στις επόμενες εκλογές οπότε και αν γίνουν αυτές να αποτελέσουμε την εναλλακτική λύση για τον εργαζόμενο, τον άνεργο, τον συνταξιούχο και τον αγρότη και όλους αυτούς που οι κυβερνήσεις ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ γύρισαν την πλάτη τα τελευταία 12 χρόνια.

Το ΑΚΚΕΛ μαζί με το ΠΡΑΣΙΝΟ ΚΙΝΗΜΑ έδωσαν το έναυσμα του αγώνα στέλνοντας κάλεσμα προς όλες τις δημοκρατικές και πατριωτικές δυνάμεις της χώρας, κόμματα, κινήματα και προσωπικότητες. Οι αντοχές της κοινωνίας έχουν ξεπεράσει τα όρια, η οικονομική κατάσταση της χώρας μετά από ένα χρόνο διακυβέρνησης της ΝΔ οδεύουν από το κακό στο χειρότερο, η κακοί χειρισμοί της υγειονομικής κρίσης μας οδηγούν με μαθηματική ακρίβεια σε οικονομική και στην συνέχεια σε επισιτιστική και σε νέα μνημόνια διαρκείας . Η ΝΔ αδιαφορεί παντελώς και το μόνο που φαίνεται να τους ενδιαφέρει είναι το πώς θα “παντελονιάσουν” όσα γίνεται περισσότερα, αυτοί, τα στελέχη τους και οι πλούσιοι πάτρωνες τους. Λεηλασία και διασπάθιση δημόσιου χρήματος, δωροδοκία των ΜΜΕ να βαφτίζουν το άσπρο μαύρο και το μπλε για κόκκινο, ο Γκεμπελισμός σε όλο του το μεγαλείο, βαφτίζουν ακόμη και τον Κούλη νέο Μωυσή !!!!!
Πολλοί θα μας ρωτήσουν μα πώς γίνεται να συνενωθούν ανόμοιες πολιτικά δυνάμεις; Έτσι όπως ενώθηκαν στον β’ Παγκόσμιο Πόλεμο η καπιταλιστική Αμερική με την κομουνιστική Σοβιετική Ένωση, απέναντι στον κοινό εχθρό, το ναζισμό. Όπως ο Άρης Βελουχιώτης με τον Ναπολέων Ζέρβα ένωσαν τις δυνάμεις τους και έφεραν την επιτυχία του Γοργοπόταμου, που μας κάνει περήφανους μέχρι και σήμερα. Οι Έλληνες μόνο ενωμένοι έφτιαξαν θαύματα, ο διχασμός και η μοσαλοδοξία πάντα μας οδήγησαν στην παρακμή και στις ήττες. Ας ενώσουμε λοιπόν τις δυνάμεις μας, ας πορευτούμε μαζί, ενωμένοι, φιλιωμένοι, δυνατοί, όπως ακριβώς ορίζει η Ελληνική μας συνείδηση.

Ώρα λοιπόν να γίνουμε συμπολεμιστές, συναγωνιστές, ώρα να πράξουμε το καθήκον μας απέναντί στην Ελλάδα και στους Έλληνες, Σε έναν αγώνα χωρίς παραταξιακά χρώματα, χωρίς κομματικές αγγυλώσεις, χωρίς παρωπίδες, σε έναν αγώνα ενωτικό και όχι διχαστικό, σε έναν αγώνα για το μέλλον της Ελλάδας και των παιδιών μας.

Σήμερα παρά ποτέ επιβάλλεται να γίνουμε συμπολεμιστές.