Τρίτη, 18 Ιουνίου, 2024
ΕΛΛΑΔΑΚΟΙΝΩΝΙΑ

Η αριστούχος από την Πεύκη που είδε τους κόπους της να ανταμείβονται

Τέλος στην αγωνία χιλιάδων υποψηφίων μπήκε σήμερα με την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων των Πανελλαδικών εξετάσεων και των στατιστικών στοιχείων.

Στην εκπομπή Συνδέσεις της ΕΡΤ μίλησε η αριστούχος Ελευθερία Μπερνίτσα, που συγκέντρωσε συνολικά 18600 μόρια και ευελπιστεί να εισαχθεί στην Νομική Αθήνας. 

Από την αρχή της μαθητικής μου διαδρομής διάβαζα πάρα πολύ. Με τις συνθήκες του κορονοϊού εγώ τουλάχιστον είχα περισσότερο χρόνο για διάβασμα και τον αξιοποίησα, οπότε θεωρώ ότι μου βγήκε κάπως σε καλό.

Έγραψα στην Ιστορία 95, στην Κοινωνιολογία 100, στην Έκθεση 84 και στα Αρχαία 94.

»Στην πρώτη λυκείου ήθελα να πάω στη θετική κατεύθυνση, μου άρεσαν τα μαθηματικά, η φυσική, όλα τα μαθήματα, απλά δεν είχα βρει κάποια σχολή που να με εκφράζει τόσο… Κάποια στιγμή είχα δει ένα ρεπορτάζ που είχατε κάνει με αριστούχους, και είχε πει κάποιος ότι πέρασε στη Νομική και ήθελε να μεταπηδήσει στις Διεθνείς Σχέσεις και αυτό όλο εμένα με ενθουσίασε! Έτσι αποφάσισα να πάω στη θεωρητική κατεύθυνση.

»Ήταν κουραστικό, εγώ επειδή είμαι και βραδινός τύπος ξενύχτησα πάρα πολλές φορές, ατελείωτα ξενύχτια… Με βοήθησαν πάρα πολύ και οι γονείς και οι καθηγητές μου, στο σχολείο και στο φροντιστήριο, κυρίως ψυχολογικά».

Πηγή: ert.gr