Τετάρτη, 17 Ιουλίου, 2024
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δημόσιο: 28 μετακλητοί εκτός ΑΣΕΠ σε οργανικές θέσεις -Έντονες αντιδράσεις

Την έντονη αντίδραση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρη Τζανακόπουλου   ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ  του υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας Νίκου Χαρδαλιά, σύμφωνα με την οποία 28 μετακλητοί υπάλληλοι που προσλαμβάνονται εκτός διαδικασιών του ΑΣΕΠ τοποθετούνται σε οργανικές θέσεις του Δημοσίου. 

Σε παρέμβασή του κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου στη Βουλή ο κ. Τζανακόπουλος υποστήριξε ότι η τροπολογία «είναι σκανδαλώδης διότι ανατρέπει το σύνολο των διοικητικών κανόνων για τις προσλήψεις προσωπικού που εντάσσεται στην υπαλληλική ιεραρχία. Οι μετακλητοί υπάλληλοι, δεν μπορούν να αποτελούν τμήμα της δημοσιοϋπαλληλικής ιεραρχίας», πρόσθεσε ο κ. Τζανακόπουλος και ζήτησε να αποσυρθεί.

Απαντώντας ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας επικαλέστηκε τις χρονοβόρες διαδικασίες του ΑΣΕΠ, τονίζοντας ότι «δεν μπορούμε να περιμένουμε ενάμιση και να αφήσουμε τη χώρα γυμνή, γιατί έχουμε να κάνουμε με αξίες υπερκείμενες του Συντάγματος: την ανθρώπινη ζωή, την περιουσία και την προστασία του περιβάλλοντος».

«Είναι ντροπή ο κ. Χαρδαλιάς να επικαλείται την αξία της ανθρώπινης ζωής προκειμένου να δικαιολογήσει τα ρουσφέτια του», ανταπάντησε ο κ. Τζανακόπουλος, με τον υφυπουργό να απαντά σε εξίσου υψηλούς τόνους: : Τα περί ντροπής σας τα επιστρέφω. Επί έναν χρόνο παλεύουμε για την προστασία της ανθρώπινης ζωής. Ένα χρόνο τώρα έχουμε αποδείξει ότι είμαστε παρόντες και φέρνουμε αποτέλεσμα»

Να σημειωθεί ότι, σύμφωνα με την έκθεση του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους το συνολικό κόστος των 28 μετακλητών θα ανέλθει σε 2,8 εκατ. ευρώ

aftodioikisi.gr