Σάββατο, 2 Μαρτίου, 2024
ΚΟΙΝΩΝΙΑΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

Θετική στον κορονοϊό 60χρονη στο Ναύπλιο

Ναύπλιο: Εισαγόμενο το κρούσμα με την 60χρονη που πήγε στο “Σωτηρία”

Μια 60χρονη γυναίκα που επισκέφτηκε το Ναύπλιο είναι θετική στον κορονοϊό, ενώ όταν πέρασε τα σύνορα του “Προμαχώνα” εθεωρήθη ότι ήταν αρνητική στο κορονοϊό η 60χρονη γυναίκα λίγες μέρες μετά εκδήλωσε την ασθένεια. 

Κάτοικος Ρουμανίας η γυναίκα ήρθε στην Ελλάδα για να επισκεφτεί την κόρη της που εργάζεται στο Ναύπλιο. Λίγες ημέρες μετά την άφιξη της άρχισε να έχει πρόβλημα με γαστρεντερίτιδα που δεν σταματούσε με τίποτα. Απευθυνόμενη στο νοσοκομείο για βοήθεια και αναφέροντας τα συμπτώματα της προκάλεσε την υποψία ότι είναι κρούσμα του κορονοϊού. Της έκαναν το τεστ στο Ναύπλιο που επιβεβαιώθηκε ότι όντως είχε προσβληθεί από τον ιό που δεν είχε εκδηλωθεί ακόμη όταν πέρασε τα σύνορα.

Την γυναίκα μετέφερε χθες βράδυ πλήρωμα του ΕΚΑΒ στο νοσοκομείο “Σωτηρία” στην Αθήνα για νοσηλεία. Ήδη έχουν ληφθεί όλα τα δείγματα που απαιτούνται στα άτομα που υπέδειξε η ιχνηλάτηση και τώρα αναμένονται τα αποτελέσματα.

Το θετικό στην περίπτωση αυτή είναι η ταχεία αντιμετώπιση του από το ιατρικό προσωπικό του νοσοκομείου Ναυπλίου, όπως και η γρήγορη εκτέλεση της διαδικασίας του τεστ. Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι πλέον οι νοσοκομειακές αρχές στην Αργολίδα έχουν την εμπειρία και αρκετά μέσα για να γνωματεύσουν και να αντιμετωπίσουν περιστατικά.

argonafplia.gr