Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024
ΑΓΡΟΤΙΚΑ

Ένα χρήσιμο εργαλείο για τον σύγχρονο αγρότη γεννήθηκε στη Λακωνία

Ο λόγος για το AgroPublic.gr έρχεται δυναμικά να δώσει νέα πνοή στην ενημέρωση.

Η ιδέα για τη δημιουργία της start-up γεννήθηκε στις αρχές του έτους 2020 και υλοποιήθηκε άμεσα, εν μέσω πανδημίας. Η έλλειψη ενός αγροτικού site όπου να εκπροσωπεί την Πελοπόννησο και τους αγρότες των νομών μας ήταν η κινητήριος δύναμη. Τη νοτιότερη χερσόνησος της Ευρώπης και τη μεγαλύτερη στην Ελλάδα, που αποτελείται από αγροτικούς νομούς. Νομούς που οικονομικά βασίζονται στον πρωτογενή τομέα. Έναν τομέα κλειδί  για την ανάπτυξη της οικονομίας της χώρας μας και πηγή εισοδήματος για μεγάλο τμήμα του παγκόσμιου πληθυσμού.



Το AgroPublic.gr ξεκίνησε να λειτουργεί την 19η Απριλίου 2020. Ο αγροτικός κόσμος το αγκάλιασε, σημειώνοντας έως τώρα εξαιρετική πορεία. Η Συντακτική Ομάδα αποτελείται από νέους επιστήμονες των γεωπονικών, οικονομικών και θετικών επιστημών, με συνείδηση και γνώση των αγροκτηνοτροφικών, περιβαλλοντικών και οικολογικών ζητημάτων. Σκοπός του εγχειρήματος η συνεχής, εμπεριστατωμένη, έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωση και μαχητική αρθρογραφία, με όραμα την απανταχού ελεύθερη διακίνηση ιδεών και ιδίως μεταξύ εργατών και επιστημόνων του πρωτογενούς τομέα παραγωγής· και όλων των ενδιαφερομένων.

Πιστεύουμε στον πρωτογενή τομέα

Ο πρωτογενής τομέας μπορεί να ξεχωρίσει με τις δυνατότητες του στην εγχώρια αγορά, καθώς μπορεί να δώσει και ιδιαίτερη ώθηση στις εξαγωγές της χώρας. Στηρίζουμε τον τόπο μας αναδεικνύοντας τις ομορφιές του , τα μοναδικά τοπικά μας προϊόντα και τους ανθρώπους μας. Ανθρώπους που εργάζονται αδιάκοπα για να παράγεται αυτός ο πλούτους. Τα παραγόμενα προϊόντα συνεισφέρουν στην τοπική οικονομία και ανάπτυξη μέσα από την ποιότητα, την ιδιαιτερότητά τους, την ταυτότητα τους σε βάθος χρόνου, δημιουργώντας έτσι μια ιστορία και μια παράδοση για τον τόπο. Εκτός από την παραγωγή, οι εμπλεκόμενοι αναδεικνύουν και διατηρούν την πολιτισμική κληρονομιά, προστατεύουν το φυσικό περιβάλλον με σωστή διαχείριση των φυσικών πόρων.

Θα πρέπει να αξιοποιηθούν οι δυνατότητες που προσφέρει η επιστημονική κατάρτιση και η τεχνολογία. Η απουσία εμπεριστατωμένης ενημέρωσης, η έγκυρης και έγκαιρης ειδησεογραφίας από τον πρωτογενή τομέα είναι εμφανής. Σε έναν τομέα που στηρίζει την τοπική ανάπτυξη και δημιουργεί θέσεις εργασίας, επιχειρηματικότητα και προστιθέμενη αξία. Σε έναν τομέας αλληλένδετο με τους υπόλοιπους τομείς της οικονομίας.

Σκοπός μας είναι να αποτελέσουμε ένα καθημερινό χρήσιμο εργαλείο για τον σύγχρονο αγρότη και κτηνοτρόφο. Ένα εργαλείο όπου θα μπορεί να το αξιοποιεί καθημερινά ώστε να λαμβάνει χρήσιμες  γνώσεις, πληροφορίες και συμβουλές για την εξέλιξη και την διαμόρφωση της καλλιέργειας του.

Με αίσθημα ευθύνης στεκόμαστε δίπλα στους παραγωγούς προσφέροντας τους έγκυρη και έγκαιρη πληροφόρηση .

Απευθυνόμαστε στους αγρότες, κτηνοτρόφους, επιστήμονες καθώς και όλους ανεξαιρέτως τους ανθρώπους που ενδιαφέρονται για τα αγροτικά θέματα.

Όραμα μας είναι να συμβάλλουμε στην παροχή αξιόπιστης ενημέρωσης και αρθρογραφίας που θα αξιοποιούν και αξιολογούν οι αναγνώστες μας. (www.agropublic.gr)