Τρίτη, 23 Ιουλίου, 2024
ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΥΓΕΙΑ

Το ΚΑΑ ΠΑΛΛΑΔΙΟΝ στην υπηρεσία των ξενοδόχων Αρκαδίας, Λακωνίας και Μεσσηνίας για τη μεταφορά κρουσμάτων Covid 19

Για την αντιμετώπιση των συνεπειών της πανδημίας και τον περιορισμό της εξάπλωσης του Covid 19 η Περιφέρεια Πελοποννήσου ανέθεσε στο Κέντρο Αποκατάστασης και Αποθεραπείας ΠΑΛΛΑΔΙΟΝ,  την ευθύνη μεταφοράς  των επιβεβαιωμένων ή πιθανών  κρουσμάτων Covid 19 από τα ξενοδοχεία των Περιφερειακών Ενοτήτων Αρκαδίας, Λακωνίας και Μεσσηνίας στα ξενοδοχεία αναφοράς που έχουν οριστεί ανά γεωγραφική περιοχή.Πρόκειται για ένα ολοκληρωμένο σχέδιο δράσης του Υπουργείου Υγείας που υλοποιείται πανελλαδικά για να αντιμετωπιστούν έγκαιρα και αποτελεσματικά όλες οι συνέπειες από την εξάπλωση του Covid 19 κατά τη διάρκεια των καλοκαιρινών μηνών. Στο πλαίσιο αυτό η Διοίκηση του ΚΑΑ ΠΑΛΛΑΔΙΟΝ σχεδίασε προσεκτικά και οργάνωσε μια εξαιρετικά αυτόνομη και ευέλικτη ομάδα δράσης  με εξειδικευμένο προσωπικό, ειδικό στόλο οχημάτων και φυσικά με τον απαραίτητο εξοπλισμό η οποία θα λειτουργεί όλο αυτό το διάστημα σε συγκεκριμένα σημεία σε κάθε νομό.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο κεντρικός σχεδιασμός του προγράμματος ανήκει στο Υπουργείο Υγείας και υλοποιείται υπό την αυστηρή  επίβλεψη του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας ( Ε.Ο.Δ.Υ. ) και τη συνεργασία του Εθνικού Κέντρου Άμεσης Βοήθειας ( Ε.Κ.Α.Β. ).Σύμφωνα με το σχεδιασμό της μεταφοράς των ασθενών στο ΚΑΑ ΠΑΛΛΑΔΙΟΝ θα λειτουργεί τηλεφωνικό κέντρο σε 24ωρη βάση προκειμένου όλα τα ξενοδοχεία της Αρκαδίας, της Λακωνίας και της Μεσσηνίας να αναφέρουν τα επιβεβαιωμένα κρούσματα τα οποία εντοπίζουν και στη συνέχεια αυτά θα πρέπει να μεταφέρονται στα ξενοδοχεία αναφοράς. Υποχρέωση  της συγκεκριμένης ομάδας είναι η μεταφορά  από το ξενοδοχείο που εντοπίζει το κρούσμα,  στο ξενοδοχείο αναφοράς  που έχει  οριστεί σε κάθε Νομό.

Αναφερόμενη στην υπογραφή της σχετικής σύμβασης και τη σύναψη συνεργασίας μεταξύ του ΚΑΑ ΠΑΛΛΑΔΙΟΝ και της Περιφέρειας Πελοποννήσου η Πρόεδρος του Κέντρου Αποκατάστασης της Τρίπολης κ. Κατερίνα Καρνιαδάκη δήλωσε τα εξής:

‘’Με αίσθημα ευθύνης ανταποκριθήκαμε στο κάλεσμα της περιφέρειας να συστρατευτούμε στην κοινή δράση  για την αντιμετώπιση των συνεπειών της πανδημίας. Η αυτόνομη υπηρεσία που δημιουργήσαμε σχεδιάστηκε στην λογική της 24ωρης ανταπόκρισης σε κάθε αίτημα που θα παρουσιαστεί  στην Αρκαδία, Λακωνία, Μεσσηνία. Προσωπικό και οχήματα θα βρίσκονται σε συγκεκριμένα σημεία σε κάθε νομό και αυτό γιατί αντιλαμβανόμαστε πλήρως και την υγειονομική ευθύνη που όλοι οφείλουμε  να έχουμε και τα επιχειρηματικά αδιέξοδα που έχει δημιουργήσει η πανδημία στον ιδιαίτερα πλητόμενο κλάδο του τουρισμού.!’’