Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
ΕΛΛΑΔΑΚΟΙΝΩΝΙΑ

Αυτά είναι τα μέτρα που θα ισχύουν στις παραλίες μέχρι τέλη Ιουλίου

Η ανησυχία για αύξηση των κρουσμάτων τις επόμενες μέρες έφερε το μέτρο της υποχρεωτικής χρήσης μάσκας στα σούπερ μάρκετ ενώ μέτρα που μέχρι και σήμερα ισχύουν σε παραλίες δεν φαίνεται ότι θα αλλάξουν σύντομα.

Η Κοινή Υπουργική Απόφαση των υπουργών Οικονομικών, Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Προστασίας του Πολίτη, Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Υγείας, Εσωτερικών για τους «Κανόνες τήρησης αποστάσεων σε οργανωμένες ιδιωτικές και μη παραλίες στο σύνολο της επικράτειας, προς περιορισμό της διασποράς του κορονοϊού COVID-19, ισχύος από τις 18.6.2020 έως και τις 2.7.2020» (B’ 2420), όπως αυτή παρατάθηκε με την υπ’ αρ. Δ1α/Γ.Π.οικ.41734/2.7.2020 όμοια κοινή απόφαση των ιδίων υπουργών (Β’ 2704), ανακοινώθηκε πως παρατείνεται από τη λήξη της έως και τις 31/7/2020.



 

Συνοπτικά τα μέτρα που παραμένουν σε ισχύ μέχρι τέλος Ιουλίου είναι:

Απόσταση 4 μέτρων ανάμεσα στις ομπρέλες

Δύο ξαπλώστρες ανά ομπρέλα

Σωματική άθληση αλλά όχι σε ομαδικά αθλήματα που προϋποθέτουν σωματική επαφή

Take away και delivery για φαγητό και ποτό

Απαγόρευση χρήσης μπαρ όπου υπάρχουν

Ισχυρή σύσταση για χρήση μάσκας

Όσον αφορά το φαγητό, για παροχή προϊόντων σε πακέτο (takeaway) και delivery στο σημείο έκθεσης (ξαπλώστρα), επιτρέπεται στον χώρο του υγειονομικού καταστήματος η παρασκευή γευμάτων και ροφημάτων, τηρώντας τα ατομικά μέτρα προστασίας που προβλέπονται στην υπ’ αρ. Δ1α/Γ.Π.οικ.37992/17.6.2020 κοινή υπουργική απόφαση (Β΄ 2401).

Επίσης, απαγορεύεται η διοργάνωση εκδηλώσεων που προκαλούν συνάθροιση καταναλωτών (πάρτυ κ.λπ.).

Απαγορεύεται για τους πελάτες η χρήση των μπαρ (όπου υπάρχουν) για την παραμονή τους.

Επιτρέπεται η ανάπτυξη τραπεζοκαθισμάτων στον χώρο λειτουργίας του καταστήματος, ενώ ως ελάχιστη απόσταση μεταξύ πελατών ορίζεται το ενάμισι (1,5) μέτρο.

dikaiologitika.gr