Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
LIFESTYLEΚΟΣΜΟΣ

Dua Lipa: Σάλος με την ανάρτηση του χάρτη της «Μεγάλης Αλβανίας»

Αντιδράσεις προκάλεσε η ανάρτηση της γνωστής τραγουδίστριας Dua Lipa, με το χάρτη της «Μεγάλης Αλβανίας» που «φτάνει» μέχρι τη Θεσπρωτία, ενώ περιλαμβάνει και την Κέρκυρα!

Σάλος με την προκλητική ανάρτηση



 

Σύμφωνα με το himara.gr, μάλιστα, τα δύο πρόσωπα που φαίνονται στη φωτογραφία είναι αυτό του ιδρυτή του αλβανικού κράτους Ισμαήλ Κεμάλι και του Αλβανού πολεμιστή Ίσα Μπολετίνι εθνικού ήρωα των Κοσοβάρων που πρωτοστάτησε στον ανταρτοπόλεμο κατά της Σερβίας το 1910. Ο χάρτης ανάμεσα στα δύο πρόσωπα, είναι αυτός της μεγάλης Αλβανίας, που εκτός των άλλων περιλαμβάνει ελληνικά εδάφη μέχρι και την Θεσπρωτία καθώς και την Κέρκυρα. Στο κάτω μέρος γράφεται η λέξη «Autochthonous», δηλαδή «Αυτόχθονες», δηλώνοντας πως οι περιοχές αυτές τους ανήκουν διότι ζουν χρόνια σε αυτές και δεν μετοίκησαν.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

2 DAYS… #BreakMyHeart 💔

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη DUA LIPA (@dualipa) στις

Η ανάρτηση προκάλεσε έντονες αντιδράσεις σε πληθώρα χρηστών των κοινωνικών δικτύων από την Ελλάδα, τη Σερβία και τη Βόρεια Μακεδονία, με πολλούς από αυτούς να επικρίνουν την τραγουδίστρια και να την κατηγορούν ότι υποστηρίζει «το χειρότερο είδος εθνικισμού».

Δείτε την ανάρτησή της

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

au•toch•tho•nous adjective (of an inhabitant of a place) indigenous rather than descended from migrants or colonists

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη DUA LIPA (@dualipa) στις