Κυριακή, 19 Μαΐου, 2024
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γ. Ψυχογιός στο Κόκκινο: Πύρινο μέτωπο που δεν «είδαν» τα κεντρικά ΜΜΕ -Ηχητικό

ΒΑΣΙΚΑ ΣΗΜΕΙΑ ΑΠΟ ΤΗ ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ Γ. ΨΥΧΟΓΙΟΥ ΣΤΟ ΚΟΚΚΙΝΟ (24/07/2020)

   • Ζητάμε να κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης ο Νομός Κορινθίας, για να μπορέσουν να γίνουν άμεσα οι αναγκαίες παρεμβάσεις στις υποδομές , η αποζημίωση των κατοίκων και συνολικά  η αποκατάσταση των ζημιών.


   •  

    • Τα κεντρικά ΜΜΕ «έθαψαν» μια φωτιά που καίει για τρίτη συνεχόμενη μέρα. Αν ήταν κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ θα είχαμε λεπτό προς λεπτό κάλυψη, με δραματικούς τόνους και εκμετάλλευση της οδύνης των κατοίκων, με πλήρη καταλογισμό ευθυνών στην κυβέρνηση και τους χειρισμούς της. Το ίδιο και από τα στελέχη της Ν.Δ. Εμείς όμως δεν κάναμε το ίδιο. Από την πρώτη στιγμή επικοινωνήσαμε και στηρίξαμε τις προσπάθειες όσων επιχειρούν στην περιοχή και των κατοίκων, τόσο ηθικά όσο και υλικά.
    • Τεράστιες ζημιές τόσο σε δασική έκταση, όσο και σε υποδομές, περιουσίες, καλλιέργειες. Ζητάμε σήμερα να πολλαπλασιαστούν οι επεμβάσεις με εναέρια και επίγεια μέσα, στα μέτωπα που παραμένουν ενεργά.
    • Υπήρξε σύμφωνα με πληροφορίες και καταγγελίες, ξεκάθαρη ολιγωρία και καθυστέρηση στην επέμβαση των εναέριων μέσων, για τουλάχιστον μία ώρα, γεγονός που δεν επέτρεψε την ανακοπή της φωτιάς  στο ξεκίνημα της, στις Κεχριές.