Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Η Λίβερπουλ σήκωσε το τρόπαιο του πρωταθλητή μετά από 30 Χρόνια -VIDEO

Οι παίκτες του Λίβερπουλ σήκωσαν επιτέλους το τρόπαιο της Πρέμιερ Λιγκ την Τετάρτη σε μία πανέμορφη τελετή μέσα σε ένα άδειο Anfield μετά από μια συναρπαστική νίκη 5-3 επί της Τσέλσι στο τελευταίο εντός έδρας παιχνίδι της σεζόν.



 

Ο πρώτος αγγλικός τίτλος του συλλόγου έπειτα από 30 χρόνια είχε σφραγιστεί πριν από σχεδόν ένα μήνα με επτά παιχνίδια να απομένουν, μετά από την διακοπή τριών μηνών λόγω της πανδημίας COVID-19.

Ο Κέννυ Νταλγκλίς, ο τελευταίος προπονητής της Λίβερπουλ που κέρδισε τον τίτλο, φόρεσε τα μετάλλια στους παίκτες φορώντας κόκκινη μάσκα προσώπου πριν παραδώσει το τρόπαιο στον αρχηγό Τζόρνταν Χέντερσον που το σήκωσε στον νυχτερινό ουρανό καθώς πυροτεχνήματα και κονφεττί γέμισαν τον αέρα.

Η Λίβερπουλ πέρυσι έχασε την ευκαιρία να στεφθεί πρωταθλήτρια Αγγλίας παρά την εξαιρετική σαιζόν της εξαιτίας της Μάντσεστερ Σίτι που πραγματοποίησε μία ιστορική χρονιά. Έτσι η φετινή κατάκτηση του τροπαίου μετά την περυσινή πικρία πρέπει να είναι ακόμη πιο γλυκιά για τους νυν πρωταθλητές Ευρώπης.

Ο αρχιτέκτονας της επιτυχίας της Λίβερπουλ Γιούργκεν Κλοπ δήλωσε πως οι οπαδοί πρέπει να ετοιμαστούν ένα μεγάλο πάρτι μόλις τελειώσει η πανδημία του κορονοϊού.