Σάββατο, 25 Μαΐου, 2024
ΠΟΛΙΤΙΚΗΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

Επίσκεψη της Υπουργού Πολιτισμού Λίνας Μενδώνη στο Ναύπλιο -VIDEO

Στην Αργολίδα βρέθηκε πραγματοποιώντας επίσκεψη στο Ναύπλιο το Σάββατο 25 Ιουλίου η Υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη.

Η κυρία Μενδώνη συνοδευόμενη από την Προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Αργολίδας Άλκηστις Παπαδημητρίου και από στελέχη του υπουργείου και της Αρχαιολογικής Υπηρεσίας Αργολίδας επισκέφθηκαν το Μπούρτζι για να ενημερωθούν για την πορεία των έργων. 

Την κυρία Μενδώνη στο Ναύπλιο υποδέχθηκαν και συνόδευσαν στην καστρονησίδα Μπούρτζι, ο Βουλευτής Αργολίδας Γιάννης Ανδριανός, ο Δήμαρχος Ναυπλιέων Δημήτρης Κωστούρος, η Πρόεδρος του ΔΟΠΠΑΤ Μαρία Ράλλη, ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑ Ναυπλίου Γιώργος Καχριμάνης, οι αντιδήμαρχοι Κ. Ρούτουλας και Π. Λέντζος, η δημοτική σύμβουλο Νάντια Αναστασίου και ο Λιμενάρχης Ναυπλίου Πλωτάρχης Παναγιώτης Κοντός.

Η Υπουργός Πολιτισμού στη συνέχεια έκανε δηλώσεις στην κάμερα των Αργολικών Ειδήσεων στο λιμάνι του Ναυπλίου για το Μπούρτζι, το κτίριο του Τελωνείου αλλά και τον Άγιο Νικόλαο, ενώ ευχαριστίες για το ενδιαφέρον του Υπουργείου και προσωπικά της υπουργού απηύθυνε ο βουλευτής Αργολίδας Γιάννης Ανδριανός.

Ο Δήμαρχος Ναυπλιέων Δημήτρης Κωστούρος αναφέρθηκε στην βοήθεια που παρέχει και θα συνεχίζει να παρέχει ο Δήμος στην ολοκλήρωση των εργασιών για το Μπούρτζι και όλα τα μνημεία στα οποία πραγματοποιούνται εργασίες ανάδειξης, συντήρησης και αποκατάστασης. “Πάντα θέλαμε να δωθεί μία προστιθέμενη αξία στην πόλη του Ναυπλίου μέσα από το εμβληματικό αυτό μνημείο. Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τον κ. Ανδριανό καθώς και την Υπουργό για το έμπρακτο ενδιαφέρον τους σχετικά με την επιστροφή της λαιμητόμου στο Μπούρτζι. Ταυτόχρονα, συζητήθηκαν άλλα θέματα που προκύπτουν σε σημεία ενδιαφέροντος του Δήμου Ναυπλιέων, όπως το Παλαμήδι και την Ακροναυπλία τα οποία πρόκειται να τα δούμε να παίρνουν σάρκα και οστά στο εγγύς μέλλον.” τόνισε μεταξύ άλλων ο κ Κωστούρος.

argolikeseidhseis