Δευτέρα, 20 Μαΐου, 2024
ΕΛΛΑΔΑΚΟΙΝΩΝΙΑ

«Καμίνι» η χώρα – Πάνω από 40 βαθμούς η θερμοκρασία

Συνθήκες καύσωνα από σήμερα σχεδόν σε όλη τη χώρα – Πέμπτη και Παρασκευή η κορύφωση – Έως και 38 βαθμοί Κελσίου στη Θεσσαλονίκη

Την ανηφόρα αναμένεται να πάρει η θερμοκρασία, με τους μετεωρολόγους να προαναγγέλλουν την άφιξη ιδιαίτερα θερμών αέριων μαζών. 

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του Αστεροσκοπείου Αθηνών και του meteo, το θερμό κύμα θα επηρεάσει την Ελλάδα καθ’ όλη τη διάρκεια της προσεχούς εβδομάδας.

Μάλιστα, η θερμοκρασία εκτιμάται ότι θα ξεπεράσει τους 40 βαθμούς Κελσίου, δημιουργώντας συνθήκες καύσωνα σε αρκετές περιοχές της χώρας. Οι θερμότερες ημέρες δε, αναμένεται να είναι το τριήμερο Τετάρτη-Πέμπτη-Παρασκευή.

Ο καύσωνας θα γίνει ιδιαίτερα αισθητός και στην Κεντρική Μακεδονία, όπου αναμένεται στο μέσον της εβδομάδας οι θερμοκρασίες να ξεπεράσουν τις θερμές ώρες τους 40 βαθμούς. Μάλιστα, στη Θεσσαλονίκη ο υδράργυρος αναμένεται να φτάσει έως και τους 38 βαθμούς.

Αναλυτική πρόγνωση:

Δευτέρα – 27 Ιουλίου

Γενικά αίθριος καιρός. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν νεφώσεις και θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι στη Μακεδονία και πιθανώς στα ορεινά της Θράκης και της Θεσσαλίας. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5, στο Ιόνιο τοπικά 6, στο Αιγαίο 6 και από το μεσημέρι πιθανώς τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Τρίτη – 28 Ιουλίου

Γενικά αίθριος καιρός, με πρόσκαιρες νεφώσεις στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά ορεινά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στο Αιγαίο 6 με 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Τετάρτη και Πέμπτη – 29 και 30 Ιουλίου

Αίθριος καιρός. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στο Αιγαίο 6 τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο στα δυτικά και τα βόρεια.

Παρασκευή – 31 Ιουλίου

Γενικά αίθριος καιρός. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 και στα πελάγη τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή περαιτέρω άνοδο, κυρίως στα ηπειρωτικά.