Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
ΠΟΛΙΤΙΚΗΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

Απάντηση Προέδρου Συνδέσμου Οινοποιών Νεμέας στο Δήμαρχο Νεμέας

Αναφορικά με το δελτίο τύπου του Δημάρχου Νεμέας κ. Κων/νου Φρούσιου (14/8/2020)  Δήμαρχος Νεμέας: Οι Μεγάλες Μέρες της Νεμέας δεν θα πραγματοποιηθούν ο πρόεδρος του Συνδέσμου Οινοποιών Νεμέας ΣΟΝ κ. Νίκος Βλάχος μας έστειλε την παρακάτω απάντηση την οποία και δημοσιεύουμε:



Αγαπητέ κύριε Δήμαρχε,
Δυστυχώς για άλλη μία φορά και μια άλλη Δημοτική αρχή προσπαθεί να φέρει αντιμέτωπα τα οινοποιεία η κάποια οινοποιεία με τον κόσμο της Νεμέας.
Εγώ ως Πρόεδρος του Συνδέσμου Οινοποιών ΠΟΠ Νεμέας δεν θα ακολουθήσω αυτό το δρόμο αλλά θα κάνω κάποιες επισημάνσεις:

1ον. Δεν διεκδικούμε το ρόλο του
Νεμεάρχη τον αφήνουμε σε εσάς.

2ον. Οι Μεγάλες Ημέρες της Νεμέας είναι θεσμός και η πατρότητα του ανήκει στους οινοποιούς από το 2004. Διοργανώνονται κάθε πρώτο Σαββατοκύριακο του Σεπτέμβρη συνεχώς από το 2004 σε συνεργασία με τον Δήμο και την ευθύνη των εκδηλώσεων που αφορούν το κρασί την έχει ο Σύνδεσμος με τα Οινοποιεία. Ειδικά για εφέτος ο Σύνδεσμος, λόγω των προβλημάτων με την πανδημία, αποφάσισε να μην προβεί σε εκδηλώσεις παρά μόνο οποία οινοποιεία θέλουν να παραμείνουν ανοιχτά τηρώντας όλους τους υγειονομικούς κανόνες. Μετά και την άσχημη εξέλιξη που έχουν πάρει τα πράγματα με την πανδημία, ο Σύνδεσμος ενημερώνει ότι ακόμα και αυτή η τυπική δράση των ανοικτών οινοποιείων δεν θα πραγματοποιηθεί μη θέλοντας να συμβάλει στο ελάχιστο στην εξάπλωση της πανδημίας.

3ον. Στο πλαίσιο συνεργασίας του Δήμου με τον ΣΟΝ και μετά από παρέμβαση του Προέδρου του Συνδέσμου στο Δημοτικό Συμβούλιο, συστάθηκε επιτροπή με αντιπρόσωπο από όλες τις Δημοτικές παρατάξεις τον Πρόεδρο του Συνδέσμου και τον Πρόεδρο του ΑΟΣ Νεμέας προκειμένου να συνεδριάζει μια φορά το μήνα για την καλύτερη ενημέρωση όλων των φορέων.
Είδη η Επιτροπή έχει συνεδριάσει μια φορά στο τέλος Ιουλίου προκειμένου να καθορίσει τα θέματα που θα συζητηθούν στην συνεδρίαση στο τέλος Αυγούστου.

4ον. Ο Σύνδεσμος όλα αυτά τα χρόνια προσπαθεί μέσα από στοχευμένες δράσεις όπως α) τροποποίηση φακέλου ΠΟΠ Νεμέας β) Ερευνητικό πρόγραμμα με το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο γ) ίδρυση διεπαγγελματικής οργάνωσης στη Νεμέα δ) Μεγάλες Ημέρες Νεμέας, να αναβαθμίσει την ζώνη ΠΟΠ Νεμέας και να την επαναφέρει στην θέση που της αξίζει .

Κυριε Δήμαρχε, από την ημέρα της εκλογή σας είχαμε συνεχή και εποικοδομητική επικοινωνία με σκοπό την αναβάθμιση της συνεργασίας μας για την επίλυση των κάθε λογής προβλημάτων. Με την σημερινή τοποθέτηση σας νομίζω ότι μας αδικείτε και αδικείτε και τον εαυτό σας, καθώς εμφανίζεται μια βαθειά διαίρεση μεταξύ των δύο ποιο σημαντικών φορέων της πόλης μας. Ελπίζω να πρυτανεύσει η λογική και όχι η μικροπολιτική για το καλό της Πόλης μας.

Ο Πρόεδρος του ΣΟΝ

Βλάχος Νίκος

Παραθέτουμε και το δελτίο τύπου του Δημάρχου Νεμέας σχετικά με τις ΜΕΓΑΛΕΣ ΜΕΡΕΣ ΤΗΣ ΝΕΜΕΑΣ

 

ΔΕΛΤΙΟ   ΤΥΠΟΥ

ΘΕΜΑ : Μεγάλες Μέρες της Νεμέας.

Μέσα στην <<ιδιαίτερη >> χρονιά που διανύουμε και κάτω από το φάσμα της πανδημίας οι ΜΕΓΑΛΕΣ ΜΕΡΕΣ ΤΗΣ ΝΕΜΕΑΣ φέτος δεν θα πραγματοποιηθούν.

Οι εκδηλώσεις αυτές εδώ και αρκετά χρόνια στην αρχή του τρυγητού δίνουν το <<χρώμα>> και το αποτύπωμα του τόπου μας.

  Οι εκδηλώσεις αυτές υπήρχαν πριν από πολλούς ,  που τώρα προσπαθούν να τις οικειοποιηθούν.

Οι ΜΕΓΑΛΕΣ ΜΕΡΕΣ ΤΗΣ ΝΕΜΕΑΣ ανήκουν στη Νεμέα και όχι σε μια μερίδα ανθρώπων , που αδυνατούν να κατανοήσουν το αυτονόητο.

Η δημοτική αρχή είχε όλη τη διάθεση συνεργασίας και αλληλεγγύης με το ΣΟΝ , τον Οινοποιητικό  Συνεταιρισμό αλλά και όλους τους επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται  στο χώρο του κρασιού. Δυστυχώς, όμως , συγκεκριμένα οινοποιεία  ( επειδή προφανώς έτσι έχουν μάθει να λειτουργούν ) θεώρησαν εαυτούς <<Νεμεάρχες>> και λειτούργησαν μεμονωμένα ανακοινώνοντας  <<ΜΕΓΑΛΕΣ  ΜΕΡΕΣ ΤΗΣ ΝΕΜΕΑΣ 2020>>.

Ο Δήμαρχος και οι πολίτες της Νεμέας δε θα γίνουν αιχμάλωτοι κανενός επιχειρηματία και δε θα συρθούν πίσω από το άρμα κανενός.

Η ΝΕΜΕΑ ΑΝΗΚΕΙ ΣΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΚΑΙ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑ ΑΛΛΟ.

 

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΝΕΜΕΑΣ

ΚΩΝ/ΝΟΣ ΦΡΟΥΣΙΟΣ