Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024
ΚΟΙΝΩΝΙΑΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

Βασιλική Παλυβού: Ανοιχτή επιστολή προς τον Δήμαρχο Νεμέας

Ο δήμαρχος Νεμέας με άκρως υποτιμητική διάθεση μέσα στα πολλά άσχημα γεμάτα έπαρση που είπε , είπε επίσης ότι προσπαθούν οι οινοποιοί να οικειοποιηθούν τις μεγάλες μέρες της Νεμέας αποκαλώντας τους ‘’Νεμεάρχες ‘’ , γιατί ο Σύνδεσμος οινοποιών Νεμέας ανακοίνωσε πριν 4 μέρες τα οινοποιεία που θα συμμετέχουν στις Μεγάλες μέρες Νεμέας 2020! Να σημειωθεί ότι την επόμενη μέρα με αίσθημα ευθύνης έγινε νέα σχετική ανακοίνωση από τον σύνδεσμο για την ακύρωση των Μεγάλων ημερών λόγω άσχημης εξέλιξης των πραγμάτων με τον COVID-19!

Την άποψη σας παρακαλώ !!!
Ηρεμα ρωτάω !



 

Προς Κύριο Δήμαρχο Κωνσταντίνο Φρούσιο

Συγνώμη κύριε δήμαρχε που οι μοναδικοί λόγοι για να επισκεφθεί κάποιος τη Μεγάλη Νεμέα (που τόσα χρόνια κάποιοι στο δήμο θελήσατε και κάνατε αμέτρητες προσπάθειες για να την κάνετε μικρή) είμαστε εμείς οι ιδιώτες οινοποιοί και το αρχαιολογικό μουσείο και στάδιο όταν φυσικά το κράτος παρέχει φύλακες για να είναι ανοιχτά και που ο μοναδικός τρόπος να μάθει κάποιος την ιστορία της περιοχής μας είναι το διαδίκτυο τα οινοποιεία και οι αρχαιολογικοί μας χώροι!

Συγνώμη που με απίστευτο οικονομικό ψυχικό κοπο και μόχθο καταφέρνουμε να κάνουμε γνωστή την Νεμέα σε όλο το πλανήτη μέσα από τις αμέτρητες διακρίσεις που παίρνουμε με τις Νεμέες μας και το Αγιωργήτικο σε παγκόσμιο επίπεδο !

Συγνώμη που όταν έρχονται Έλληνες και ξένοι τουρίστες στη Νεμέα , σε όσα οινοποιεία είμαστε επισκέψιμα κάνουμε ξενάγηση τουλάχιστον μιας ώρας με παραπάνω από τη μισή ώρα να αναφερόμαστε μόνο στην τεράστια ιστορία της Νεμέας και του αγιωργήτικου !

Συγνώμη που ο κόσμος που έρχεται στη Νεμέα για να ξεναγηθεί και να ψωνίσει κρασιά στα οινοποιεία πάνε μετά και αφήνουν χρήματα στα καφέ και στις ταβέρνες – εστιατόρια ( συγχαρητήρια σε όσα έχουμε … Σοφός , αντίκα , Ανατολή , cuvée, νοστος , μαμάκας , οινος και ελαίος ,Δαναός και Αναστάσης , συνάντηση και αλλά…. μπορεί να είναι λίγα αλλά κάνουν μεγάλη προσπάθεια και ευχαριστούμε πολύ που υπάρχουν και προσπαθούν ! Συγνώμη αν ξεχνώ κάποιον)

Συγνώμη που στις Μεγάλες μέρες της Νεμέας χαλάμε από την τσέπη μας πάρα πολλά χρήματα για να δημιουργήσουμε εκδηλώσεις πολιτισμού και να παρουσιάσουμε την Νεμέα που πρέπει και της αξίζει στους ανθρώπους που έρχονται να την επισκεφθούν και να την τιμήσουν αλλά και στους πολίτες της Νεμέας χωρίς πολλές φορές να βγάζουμε ούτε τα έξοδα μας ! Επίσης συγνώμη που εμείς παλεύουμε όλο το χρόνο για να προβάλουμε την περιοχή έχοντας ανοιχτές τις πόρτες των οινοποιείων μας 360 ημέρες το χρόνο!

Συγνώμη που πάρα πολλά οινοποιεία της Νεμέας εξάγουμε τα κρασιά μας σε όλο το κόσμο κάνοντας γνωστή τη Νεμέα σε όλο το πλανήτη !

Συγνώμη που η Νεμέα μέσα από τους οινοποιούς και τα οινοποιεία φιγουράρει συνεχώς σε πάρα πολλά περιοδικά , εφημερίδες , εκπομπές στην τηλεόραση και αλλά σε Ελλάδα και εξωτερικό !

Οι μεγάλες μέρες της Νεμέας ή γιορτή κρασιού όπως σας αρέσει να αποκαλείτε το φεστιβάλ οίνου και πολιτισμού κύριε Δήμαρχε , υπήρχαν από παλιά εννοείται …. αλλά όπως όλα τα πράγματα έτσι και αυτό αξίζει να προχωράει και να εξελίσσεται όχι να μένει στάσιμο στη καλύτερη και στη χειρότερη να πηγαίνει 20 χρόνια πίσω , οπότε συγνώμη που ο σύνδεσμος δεν συμφώνησε και δεν θέλησε να συνεργαστεί με την ιδέα σας να κάνετε αναβίωση της γιορτής κρασιού με γουρνοπουλες και κλαρίνα ( δεν λέω και μένα μου αρέσουν τα κλαρίνα και το γουρουνόπουλο αλλά όχι εκείνες τις 2 μέρες ! )

Επίσης συγνώμη θέλω να ζητήσω στην αδερφή μου και τον μελλοντικό σύζυγο μου που τους ψήφισα στις εκλογές και τους βοήθησα να εκλεχθούν με αποτέλεσμα να προσπαθούν να βγάλουν άκρη με τα θηρία στη ζούγκλα!

Έχω πολλά Συγνώμη ακόμη να σας πω κύριε δήμαρχε αλλά κουράστηκα να γράφω !

Όσο να θέλετε και να προσπαθείτε δεν θα αφήσουμε την Νεμέα να γίνει έρμαιο κανενός βάλτε το καλά στο μυαλό σας κύριε δήμαρχε !

Εύχομαι την επόμενη τετραετία ο τραμπουκισμός να μην κερδίσει την θέληση των νέων και να φτιαχτεί μια ομάδα από άτομα με ανοιχτά μυαλά αίσθημα συνεργασίας και πραγματικό σχέδιο για να γίνει η Μεγάλη Νεμέα αυτό που πρέπει και της αξίζει!

Με εκτίμηση
Παλυβού Βασιλική
Κτήμα Παλυβού