Δευτέρα, 15 Ιουλίου, 2024
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Θεοδωρικάκος: Μάσκες πολλαπλής χρήσης με προδιαγραφές σε μαθητές και εκπαιδευτικούς

Για την πρωτοβουλία του υπουργείου Εσωτερικών να διατεθούν δωρεάν προστατατευτικές μάσκες στα σχολεία μίλησε ο υπουργός Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος.

Κάθε μαθητής και κάθε εκπαιδευτικός θα εφοδιαστεί με μάσκες, δήλωσε στο Open TV ο υπουργός Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος, καθώς προτεραιότητα της κυβέρνησης αποτελεί η προστασία της υγείας και της ζωής των πολιτών, συμπεριλαμβανομένων και των μαθητών που θα επιστρέψουν στις σχολικές αίθουσες για την έναρξη της σχολικής χρονιάς. 

Στη συνέχεια, υπογράμμισε πως η εισήγηση της επιτροπής των ειδικών ήταν το άνοιγμα των σχολείων στις 7 Σεπτεμβρίου, με υποχρεωτική την χρήση της μάσκας για τους μαθητές από το Νηπιαγωγείο μέχρι την Γ΄Λυκείου.

Κατόπιν εντολής του πρωθυπουργού, το υπουργείο Εσωτερικών υπέγραψε απόφαση για την ενίσχυση ύψους 6,2 εκ. ευρώ προς τους δήμους για την προμήθεια υγειονομικού υλικού. «Κάθε μαθητής και κάθε εκπαιδευτικός θα εφοδιαστεί με μάσκες», δήλωσε χαρακτηριστικά, ενώ θα πρόκειται για μάσκες πολλαπλής χρήσης, οι οποίες θα πλένονται και θα επαναχρησιμοποιούνται.

«Σύσσωμη η κυβέρνηση και ο κόσμος της τοπικής αυτοδιοίκησης νοιαζόμαστε για να μην υπάρξει ούτε ένα παιδί που για οικονομικούς λόγους δεν θα φορέσει μάσκα», συμπλήρωσε.

Η επιλογή των μασκών θα γίνει βάσει προδιαγραφών των ειδικών, ενώ ο υπουργός Εσωτερικών έκανε έκκληση προς τους μαθητές και τους γονείς για την ορθή τους χρήση.

Για το ζήτημα της καθαριότητας στα σχολεία, έχει ήδη ξεκινήσει η διαδικασία πρόσληψης 9.500 εργαζομένων, ενώ οι 5.000 θα είναι με πλήρες ωράριο.

«Δεν έχει υπάρξει επίσημη εισήγηση της επιτροπής των ειδικών», δήλωσε για το αίτημα της αραίωσης του μαθητικού πληθυσμού με την δημιουργία μικρότερων τμημάτων με 15 μαθητές ανά τάξη.

topontiki.gr