Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024
ΕΛΛΑΔΑΠΟΛΙΤΙΚΗ

Χρησμός Μαγιορκίνη για τη θεία κοινωνία και τον κορωνοϊό

Μία απάντηση-«χρησμό» έδωσε ο Γκίκας Μαγιορκίνης ως προς το εάν μεταδίδεται ο κορωνοϊός με τη θεία κοινωνία.

Αν και η ερώτηση, στο πλαίσιο συνέντευξής του στο Secret των Παραπολιτικών, ήταν εξαιρετικά σαφής, ο επίκουρος καθηγητής Υγιεινής και Επιδημιολογίας απέφυγε να απαντήσει, δηλώνοντας μάλιστα ότι «ο δημόσιος διάλογος δεν βοηθάει»!



 

«Όσον αφορά τα θέματα της θρησκείας, ο δημόσιος διάλογος δεν βοηθάει. Εάν και εφόσον μπούμε σε αυτή τη συζήτηση, δεν θα βοηθήσει. Τουλάχιστον το κομμάτι της δημόσιας υγείας. Θεωρώ ότι η ερώτηση μπορεί να απαντηθεί στο πλαίσιο ενός δημιουργικού διαλόγου και όχι μιας προσπάθειας να αποδείξουμε ότι η επιστήμη υπερτερεί της θρησκείας ή το ανάποδο», ανέφερε, απαντώντας στην ερώτηση «μεταδίδεται ο κορωνοϊός με τη θεία κοινωνία;»

«Θα είναι ένα δύσκολο Φθινόπωρο»
Στην ίδια συνέντευξη, ο Γκίκας Μαγιορκίνης ανέφερε μεταξύ άλλων ότι το φθινόπωρο από τη μέση του, κυρίως από τον Οκτώβριο και μετά, θα είναι μια πρόκληση, διότι με την πτώση της θερμοκρασίας ο κόσμος θα κλειστεί σε χώρους και αυτό θα έχει κατά συνέπεια δέκα φορές αύξηση της μεταδοτικότητας.

Ως προς τις θεωρίες συνωμοσίας, σχολίασε ότι πρόκειται για σενάρια που «έχουν μεγάλη ιστορία’. «Δεν μου κάνουν εντύπωση. Τα έχω αντιμετωπίσει σε όλη τη διάρκεια της καριέρας μου και της εκπαίδευσής μου. Είναι σενάρια τα οποία εμένα μου προκαλούν θλίψη και μελαγχολία, διότι ο κόσμος επιλέγει συνειδητά νομίζω έναν σκοταδισμό, γιατί είναι σκοταδισμός το να αρνείσαι χωρίς στοιχεία τις αποδείξεις της επιστήμης. Το κόστος αυτού του ψέματος -γιατί περί ψέματος πρόκειται- είναι βαρύ. Ευτυχώς δεν αφορά μεγάλο κομμάτι της κοινωνίας.»

topontiki.gr