Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024
ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

ΕΟΣ Κορίνθου: Πεζοπορία στα Γεράνεια Όρη

Ο ΕΟΣ Κορίνθου διοργανώνει εξόρμηση την Κυριακή 6 Σεπτεμβρίου, στα Γεράνεια Όρη.
Σύμφωνα με την Ελληνική μυθολογία, η ονομασία του βουνού «Γεράνεια» προέρχεται από τα πουλιά γερανοί γιατί στον κατακλυσμό του Δευκαλίωνα, ο Μέγαρος, γιος του Δία και της νύμφης Σιθνίδας, για να σωθεί κολύμπησε προς τις κορυφές του βουνού οδηγούμενος από τις κραυγές των γερανών που πετούσαν από πάνω του. 

Η πορεία ξεκινάει από τον οικισμό Χαρβάτι (235μ.) πίσω από το Λουτράκι. Η διαδρομή κινείται συνεχώς μέσα σε πευκόδασος ακολουθώντας το πράσινο μονοπάτι και ανηφορίζει αρχικά έως το σημείο «Αμυγδαλιά». Διασχίζοντας ένα πανέμορφο ρυάκι μέσα στα έλατα ακολουθούμε ύστερα την κόκκινη σήμανση του μονοπατιού έως το «έλατο του Βενιζέλου» στα 1050μ. Η πορεία συνεχίζει διασχίζοντας την ράχη «Κουκουνάρι» και φτάνοντας στην Παναγία Φανερωμένης (760μ.). Από εκεί ακολουθώντας αρχικά μονοπάτι και μετά χωματόδρομο, φτάνουμε στην περιοχή «Παραβίρεζα» όπου και ξεκινά η «σκάλα Γερακίνας», ένα κατηφορικό φαρδύ μονοπάτι που καταλήγει στο χωριό Σχίνος.

Βαθμός Δυσκολίας: A – Β
Ώρες Πορείας: 6

Εξοπλισμός: Μποτάκια ορειβατικά, μπατόν, αντηλιακό, γυαλιά ηλίου, καπελάκι, fleece, μπουφάν (αντιανεμικό – αδιάβροχο), φακός (με εφεδρικές μπαταρίες), ατομικό φαρμακείο, νερό και ξηρά τροφή. Όποιος επιθυμεί μπορεί να έχει μαζί του μαγιό για να κάνει μπάνιο στην παραλία του Σχίνου.

Ώρα αναχώρησης: Στις 7:30 το πρωί από τα περιβολάκια.

Τιμή εξόρμησης: 8 €

Δηλώσεις συμμετοχής και πληροφορίες:
Μπολέτη Βασιλική 6973686870,
Τόμπρου Δέσποινα 6937204653
και στο τηλ. του συλλόγου 2741029970 ( Τετάρτη και Παρασκευή 8:00 με 10:00 μ.μ.)
Παρακαλούμε όσο το δυνατόν νωρίτερα για την καλύτερη οργάνωση της εξόρμησης.

• Στο πρόγραμμα του συλλόγου συμμετέχουν μέλη του ή μέλη άλλων ορειβατικών συλλόγων. Για να γίνετε μέλος συμπληρώνετε το έντυπο εγγραφής στο γραφείο του ΕΟΣ Κορίνθου με κόστος εγγραφής 10€ (εφάπαξ) και 10€ για τη συνδρομή της χρονιάς.
• Το πρόγραμμα της ανάβασης μπορεί να τροποποιηθεί αναλόγως των συνθηκών με ευθύνη των αρχηγών.
• Για ακυρώσεις μετά το βράδυ της Παρασκευής, γίνεται επιβάρυνση όλου του ποσού.
• Θα τηρηθούν όλα τα προβλεπόμενα και οι αποστάσεις ασφαλείας για τον περιορισμό του κορονοϊού.