Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
ΥΓΕΙΑ

Τέσσερα φθινοπωρινά κοκτέιλ για βραδιές στο μπαλκόνι

Ξεμείνατε από λεφτά μετά τις διακοπές; Φοβάστε τον κορωνοϊό και απέχετε από μπαρ και συνωστισμούς; Θέλετε να χαλαρώσετε σπίτι; Όπως και να ’χει, το μπαλκόνι αυτή την εποχή είναι μια εξαιρετική επιλογή για κοκτέιλ με φθινοπωρινό άρωμα.

Καλέστε δυο φίλους και απολαύστε τα!




 

Autumn Fizz
Θα χρειαστείτε:
1 μεζούρα τζιν
¼ της μεζούρας χυμό λεμονιού
λίγο σιρόπι αγαύης
Μηλίτη
Θυμάρι και μήλο για γαρνιτούρα

Οδηγίες: Βάλτε στο σέικερ το τζιν, προσθέστε τον χυμό λεμονιού και το σιρόπι αγαύης (μια ριξιά) και χτυπήστε. Αδειάστε το περιεχόμενο σε ένα high ball ποτήρι και προσθέστε λίγο μηλίτη. Τέλος γαρνίρετε με λίγο φρέσκο θυμάρι και μια φέτα μήλου.

Pear Sour
Θα χρειαστείτε:
2 μεζούρες Brandy αχλάδι
2 μεζούρες χυμό αχλαδιού
¾ της μεζούρας φρέσκο χυμό λεμονιού
½ μεζούρα σιρόπι
1 φέτα αχλαδιού

Οδηγίες: Αναμείξτε το brandy, τον χυμό αχλαδιού και λεμονιού και το σιρόπι στο σέικερ μαζί με πάγο και χτυπήστε. Προαιρετικά μπορείτε να προσθέσετε και ασπράδι αυγού, αλλά θα χρειαστεί να χτυπήσετε το μείγμα λίγο παραπάνω. Σουρώστε σε ποτήρι coupe ή του martini και γαρνίρετε με τη φέτα αχλαδιού.

Caramel Apple Mule
Θα χρειαστείτε:
1,5 μεζούρα βότκα
0,5 μεζούρα καραμέλα
1 μεζούρα μηλίτη
Λίγη τζιτζιμπίρα για το τελείωμα

Οδηγίες: Χτυπήστε όλα τα υλικά εκτός της τζιτζιμπίρας με πάγο σε σέικερ, αδειάστε σε ποτήρι με πάγο και τελειώστε με λίγη τζιτζιμπίρα. Για γαρνίρισμα μπορείτε να βάλετε μια στρογγυλή φέτα μήλου.

Apple & Gin Autumn Cocktail
Θα χρειαστείτε:
4 μεζούρες gin
4 μεζούρες μηλίτη
1 μεζούρα χυμό lime
2 μεζούρες σιρόπι μελιού
λίγη κανέλα
1 μήλο κομμένο σε στικ
2 κλωναράκια θυμάρι για το γαρνίρισμα

Οδηγίες: Καταρχάς, για να φτιάξετε το σιρόπι μελιού προσθέστε ¼ του φλιτζανιού καυτό νερό και ¼ του φλιτζανιού μέλι σε ένα βαζάκι και χτυπήστε μέχρι να διαλυθεί το μέλι. Προχωρήστε με το κοκτέιλ, βάζοντας σε σέικερ με πάγο το gin, τον μηλίτη, τον χυμό lime, το σιρόπι μελιού και την κανέλα. Χτυπήστε δυνατά και σερβίρετε σε δυο ποτήρια με πάγο και μήλο, γαρνίροντας με θυμάρι.

clickatlife.gr