Δευτέρα, 27 Μαΐου, 2024
ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

ΕΟΣ Κορίνθου: Ανάβαση στην Κορφή του Χελμού

Ο Ε.Ο.Σ. Κορίνθου διοργανώνει, την Κυριακή 20 Σεπτεμβρίου, ανάβαση στην Ψηλή Κορφή του Χελμού (2355 μ), από μονοπάτι περνώντας τα Ύδατα Στυγός (2100 μ) και πεζοπορία στη γύρω περιοχή της Βρύσης Γκόλφως. 

Τα Ύδατα Στυγός (Ωκεανίδας Στύγας) είναι πολύ γνωστά από τη μυθολογία. Οι αρχαίοι πίστευαν ότι στο σημείο που πέφτουν τα νερά, ήταν οι πύλες του Άδη. Εκεί η Νηρηίδα Θέτιδα, έλουσε το γιο της Αχιλλέα για να παραμείνει αθάνατος, αφήνοντάς τον με ένα τρωτό σημείο, την φτέρνα, απ’ όπου τον κράταγε. Στα Ύδατα Στυγός ορκίζονταν οι Ολύμπιοι Θεοί και ο όρκος τους σε αυτήν ήταν ιερός και απαραβίαστος.
Η πορεία θα ξεκινήσει από το χωριό Περιστέρα (1000 μ) σε μονοπάτι με σπάνια ομορφιά, μέσα σε δάσος με πεύκα και έλατα.
Η ομάδα της κορυφής θα κατευθυνθεί προς τη βάση του καταρράκτη των Υδάτων της Στύγας και θα συνεχίσει για περίπου μια ώρα ακόμα, για την κορυφή του Χελμού. Η κατάβαση θα γίνει στο χιονοδρομικό κέντρο των Καλαβρύτων, στα 1700 μ.
Ω.Π.: 7 – 8 Β.Δ.: Β+
Η ομάδα της πεζοπορίας θα συνεχίσει προς τη Βρύση της Γκόλφως και το χώρο αναψυχής – την περιοχή που εξελίχθηκε το γνωστό βουκολικό δράμα – και με κυκλική πορεία θα επιστρέψει στη Περιστέρα.
Ω.Π.: 5 Β.Δ.: Α
Θα ακολουθήσει φαγητό ή καφέ για όσους επιθυμούν στα Καλάβρυτα και ύστερα επιστροφή στην Κόρινθο.

Εξοπλισμός: Ορειβατικά μποτάκια, κάλτσες δεύτερες, σακίδιο, μπατόν, αντηλιακό, καπέλο, γυαλιά ηλίου, γάντια, διαπνέον μπλουζάκι, fleece, μπουφάν (αντιανεμικό – αδιάβροχο – διαπνέον), φακός με εφεδρικές μπαταρίες, ατομικό φαρμακείο, μαχαίρι, αναπτήρας, ξηρά τροφή, νερό.
Επιπλέον: κράνος (μπορούν να δανειστούν από το γραφείο του συλλόγου σε συνεννόηση με τους αρχηγούς).

Αναχώρηση: Στις 6:30 από τα περιβολάκια.

Κόστος εξόρμησης: 15 €

Πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής στους αρχηγούς :
Πολλάλη Κωνσταντίνο 6947700224 ,
Παναγουλόπουλο Θεόδωρο 6985916716
και στο τηλ. του συλλόγου 2741029970 (Τετάρτη και Παρασκευή 20:00-22:00)
Παρακαλούμε όσο το δυνατόν νωρίτερα για την καλύτερη οργάνωση της εξόρμησης.

Στο πρόγραμμα του συλλόγου συμμετέχουν μόνο τα μέλη του ή μέλη άλλων ορειβατικών συλλόγων. Για να γίνετε μέλος συμπληρώνετε το έντυπο εγγραφής στο γραφείο του ΕΟΣ Κορίνθου με κόστος εγγραφής 10 € (εφάπαξ) και 10 € για τη συνδρομή της χρονιάς.
Το πρόγραμμα της ανάβασης μπορεί να τροποποιηθεί αναλόγως των συνθηκών με ευθύνη των αρχηγών.
Δανεισμός ορειβατικών υλικών γίνεται στο γραφείο του ΕΟΣ Κορίνθου.