Α. Γ. Καλλής: Όταν σβήνει ένα χαμόγελο…

A.Γ Καλλής: Όταν σβήνει ένα χαμόγελο… ή αποχαιρετώντας την αγαπημένη μας Κική Νανοπούλου

…τι να πεις για έναν άγγελο… για έναν φύλακα άγγελο μιας ευγενικής και διακριτικής οικογενείας… μ’ ένα χαμόγελο πάντα ικανοποίησης για κάθε τι κάλο που συνέβαινε στο Βασίλη… στα παιδιά… κι άλλοτε με μια ζωγραφισμένη αγωνία στο φωτεινό της πρόσωπο όταν κάτι δεν είχε πάει καλά και κινδύνευαν οι αγαπημένοι της… γνώρισα το Βασίλη πριν από πολλά χρονιά εγώ σαν πρόεδρος του εμπορικού συλλόγου Νεμέας κι εκείνος ως αντιπρόεδρος του Επιμελητηρίου Κορινθίας…αμέσως αναπτύξαμε μια ουσιαστική φιλία παρά το γεγονός ότι είχαμε διαφορετικές πολίτικες θέσεις και απόψεις… οι ανθρώπινες σχέσεις υπερισχύουν πάντα των όποιων ιδεολογικών διαφορών γιατί τελικά αυτό που μένει είναι ο άνθρωπος ως οντότητα, ως παρουσία στο φωτεινό διάστημα όπως θα λεγε κι ο Καζαντζάκης, που λέγεται ζωή… κάπου εκεί συναντήθηκαν και οι οικογένειες μας μια κάποια κυριακή του χειμώνα στο φιλόξενο σπίτι των γονιών μου.. ήρθαν με τα παιδάκια τους.. μικρά τότε ..με τα δώρα τους ..μα περισσότερο με την απέραντη ευγένειά τους… εκεί γνώρισα μαζί με την γυναίκα μου την υπέροχη αυτή Κυρία με το φωτεινό χαμόγελο …τον φύλακα άγγελο …την ήρεμη δύναμη που θα βρισκόταν δίπλα στο Βασίλη σε κάθε του βήμα, και θα στήριζε με πάθος κάθε του όνειρο, κάθε του προσδοκία… χαρά της η χαρά του… όπως κι εκείνος… ταξίδευε και προχώραγε γιατί ήξερε πως εκείνη ήταν πάντα εκεί… στα δύσκολα και στα ευχάριστα… ανάμεσα στο πλήθος… στα μεγάλα γεγονότα της ζωής τους… στην οικογένεια.. στο σπίτι.. στην εργασία.. στην πολίτικη… πάντα εκεί ….πρώτη και τελευταία… στο φως και στη σκιά… μια αχτίνα αισιοδοξίας που διαπερνούσε κάθε εμπόδιο, κάθε άρνηση, κάθε άλογη σκέψη… τι να πεις για έναν άγγελο… για έναν φύλακα άγγελο… ποιες λέξεις… ποιες σκέψεις θα μπορούσαν να περιγράψουν το φως… ως φως εκ του φωτός… ποιες λέξεις..

κι όμως Βασίλη μου… το ξέρεις… και το ξέρεις καλά…. πως αυτός ο άγγελος δεν πρόκειται ποτέ να φύγει …θα είναι πάντα όπου είσαι.. σκιά σκέψη και ζωή απ την ζωή σου… γιατί αυτό ήξερε.. γιατί αυτό ήταν πάντα… ένας φύλακας άγγελος… ο άγγελός σου… αντίο Κική μου……….

οι πάντα φίλοι σας Τέλης και Χριστίνα……

Υ.Γ Η Κική Νανοπούλου είναι μια σπουδαία γυναίκα, ένας υπέροχος άνθρωπος [αρνούμαι να χρησιμοποιήσω παρελθόντα χρόνο] μα πάνω απ όλα είναι ο φύλακας άγγελος για μια ζωή του Δημάρχου Κορινθίων Β. Νανόπουλου, ευεργέτη και παντοτινού φίλου του Δήμου Νεμέας και του Εμπορικού Συλλόγου Νεμέας,όσον αφορά τις <<Μεγάλες μέρες της Νεμέας>> και του <<Πολιτιστικού Πανοράματος>> του Εμπορικού Συλλόγου Νεμέας, που στήριξε με πάθος για πολλά χρόνια, ως πρόεδρος του Επιμελητηρίου Κορινθίας. Οι Έμποροι της πόλης του Δ. Νεμέας εκφράζουν μέσω εμού τα θερμά τους συλλυπητήρια στην υπέροχη οικογένεια Νανοπούλου, για την απώλεια της σπουδαίας αυτής Κυρίας, όπου οι έχοντες μνήμη και ευαισθησία δεν θα ξεχάσουν ποτέ.

Α. Γ. Καλλής Επ. Πρόεδρος Εμπορικού Συλλόγου Νεμέας

nemeahistory