Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
ΕΛΛΑΔΑΚΟΙΝΩΝΙΑ

Με επιτυχία το Διεθνές Διεπιστημονικό Συνέδριο Επιστήμη & Κοινωνία στον Πόλεμο της Πανδημίας 19-20-9-2020 – VIDEO

Με ιδιαίτερη επιτυχία και ισχυρή συμμετοχή ολοκληρώθηκαν οι εργασίες του Διεθνούς Διεπιστημονικού Συνεδρίου που διεξήχθη στις 19 και 20 Σεπτεμβρίου 2020 στην Αθήνα με θέμα Επιστήμη & Κοινωνία στον Πόλεμο της Πανδημίας

Αναλυτικά το Δελτίο τύπου:

Αξιότιμοι,

Το Σαββατοκύριακο που μας πέρασε (19-20 Σεπτεμβρίου 2020) διεξήχθη διαδικτυακά το ΔΙΕΘΝΕΣ ΔΙΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ: ΕΠΙΣΤΗΜΗ & ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΤΗΣ ΠΑΝΔΗΜΙΑΣ.




 

Το συνέδριο συγκλήθηκε ως κατ’ επείγον λόγω της πρωτόγνωρης κατάστασης που  βιώνει σήμερα ο πλανήτης και ταυτόχρονα ασύμμετρης απειλής, με απρόβλεπτες και καταστροφικές συνέπειες για την υπόσταση του ανθρώπου ως είδος, τον  τρόπος ζωής του, την ελευθερία του γενικότερα. Η διαδικτυακή συμμετοχή κορυφαίων Καθηγητών και Ερευνητών από διάφορες  χώρες του κόσμου θεωρήθηκε αναγκαία και απαραίτητη, λόγω της κρισιμότητας της κατάστασης.

Ενδεικτικά κάποια από τα ονόματα είναι:

Dr. Wolfgang Wodarg, Καθηγητής Φυσιολογίας, Dr. Stefano Montanari, Καθηγητής Ιατρικής Νανοπαθολόγος, Dr. Pasquale Mario Bacco, Καθηγητής Παθολογοανατομίας, Dr. Sucharit Bhakdi, Καθηγητής Μικροβιολογίας, Ιολογίας και Επιδημιολογίας, Dr. Giuseppe Remuzzi, Καθηγητής Ερευνητής, Διευθυντής Ερευνητικού Κέντρου Marco Negri Milano, Dr. Vandana Shiva, Καθηγήτρια Πυρηνικής Φυσικής, Περιβαλλοντολογίας, Dr. Giulio Tarro, Καθηγητής Ιολογίας  Πανεπιστήμιο Νάπολης , Dr. Giuseppe De Donno, Καθηγητής Πνευμονολογίας, αλλά και οι Έλληνες Γεώργιος Χρούσος, Καθηγητής και Διευθυντής της Πρώτης Παιδιατρικής Κλινικής στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών, Κωνσταντίνος Πάντος, Καθηγητής Φαρμακολογίας Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, Νίκος Κατσαρός, τ. Διευθυντής Ερευνών Ινστιτούτο Φυσικοχημείας. ΕΚΕΦΕ «Δημόκριτος», Πτυχίο Χημείας Πανεπιστήμιο Αθηνών, Δημήτριος Κούβελας, Καθηγητής Κλινικής Φαρμακολογίας  Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης,

Για ένα τόσο κρίσιμο ζήτημα αλλά και δεδομένης της πρωτοφανούς λογοκρισίας που υφίστανται παγκοσμίως όσοι τολμούν να αρθρώσουν μία διαφορετική από την επιβεβλημένη άποψη, περιμένουμε ως πολίτες από τα ανεξάρτητα και αδέσμευτα από μεγάλα συμφέροντα Μαζικά Μέσα Ενημέρωσης  να πραγματοποιήσουν την ερευνά τους και να ενημερώσουν τους αναγνώστες τους για το τι ακριβώς συνέβη το διήμερο αυτό στο συνέδριο, ποιοι συμμετείχαν και τι είπαν εφόσον κρίνετε ότι είναι άξια λόγου ακόμα και αν οι προσωπικές απόψεις των συντακτών τους δεν συμβαδίζουν με κάποια από τα λεχθέντα, αξίζει όμως να ακούγεται κάθε υπεύθυνη θέση που τεκμηριώνεται επαρκώς. Είναι χαρακτηριστικό της δημοκρατίας όσο θυμόμαστε τι σημαίνει …

Ακολουθούν τα δύο video με το οπτικοακουστικό υλικό (διάρκειας δέκαοκτώ ωρών!) που κατά την ταπεινή μας άποψη θα πρέπει να παρακολουθήσουν όλοι οι πολίτες.

  1. ΔΙΕΘΝΕΣ ΔΙΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ: ΕΠΙΣΤΗΜΗ & ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΤΗΣ ΠΑΝΔΗΜΙΑΣ ΗΜΕΡΑ ΠΡΩΤΗ (διάρκεια 9:01:40)
  2. ΔΙΕΘΝΕΣ ΔΙΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ: ΕΠΙΣΤΗΜΗ & ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΤΗΣ ΠΑΝΔΗΜΙΑΣ ΗΜΕΡΑ ΔΕΥΤΕΡΗ (διάρκεια 9:05:15)

Παραθέτουμε και την πρόσκληση που είχε διαμοιραστεί όταν ακόμα προσπαθούσαν οι οργανωτές να έχει και φυσική παρουσία το συνέδριο, στον Ιατρικό Σύλλογο Αθηνών.

Προσδοκούμε η δημοσιογραφική και πολιτική σας ευαισθησία να σας οδηγήσει να ασχοληθείτε και να αναδείξετε το παραπάνω ζήτημα όπως κάνετε και με τα υπόλοιπα. Τίποτα περισσότερο ή λιγότερο. Όσο ακόμα έχετε αυτό το δικαίωμα. Τιμήστε το!

Με εκτίμηση

Πρωτοβουλία Πολιτών Πάτρας

«ελλήνων ευθύνη»

 

Επιστήμη και Κοινωνία στον Πόλεμο της Πανδημίας

Διεθνής διεπιστημονική Τηλε-Διάσκεψη

Σάββατο, 19. Σεπτεμβρίου – Κυριακή, 20 Σεπτεμβρίου 2020

στονΙατρικό Σύλλογο Αθήνας

Ολόκληρη η ανθρωπότητα απ’ άκρου εις άκρον της γης βιώνει σήμερα μία πρωτόγνωρη και ταυτόχρονα ασύμμετρη απειλή, με απρόβλεπτες και καταστροφικές συνέπειες. Κινδυνεύει δηλαδή η ίδια η υπόσταση του ανθρώπου ως είδος, ο τρόπος ζωής του, η ελευθερία του, ο τρόπος διακυβέρνησης του και η απρόσκοπτη επιβίωση του γενικότερα.

Λόγω των έκτακτων αυτών κοινωνικών συνθηκών, αναγκών και προβλημάτων, που έχουν προκύψει στη χώρα μας, αλλά και σ’ ολόκληρο τον κόσμο, η Ελληνική επιστημονική κοινότητα παρακολουθεί νυχθημερόν την αρχή, την πορεία και την εξέλιξη αυτής της ιδιότυπης και ιδιόμορφης εφιαλτικής «απειλής».

 

Οι Έλληνες επιστήμονες και ιδιαίτερα οι Γιατροί που αφουγκράζονται άγρυπνα τα σοβαρά αυτά προβλήματα των κοινωνιών όλου του Κόσμου ενεργοποιούνται, συγκεντρώνονται, συσκέπτονται, ενώνουν τις δυνάμεις κι ζητούν την βοήθεια, την συμπαράσταση και την συνεργασία ολόκληρης της Παγκόσμιας Επιστημονικής Κοινότητας. Διότι μόνο με αυτό τον τρόπο θα μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε άμεσα και με τον καλύτερο επιστημονικό τρόπο τον εφιάλτη της Πανδημίας του κορονοϊού.

 

Σαν κοινωνία παρακολουθούμε έκπληκτοι την καθημερινή πλημμυρίδα και τον καταιγισμό της παραπληροφόρησης, της επιστημονικής αντινόησης, της αναίσχυντης και της απροκάλυπτης προπαγάνδας, την τρομοκρατία και τους εκβιασμούς των αργυρώνητων Μ.Μ.Ε., τα οποία σκορπίζουν καθημερινά φόβο, τρόμο, σύγχυση και απόγνωση, δημιουργώντας ένα φθοροποιό για την υγεία των ανθρώπων στρες.

 

Αποφασίζουν οι Γιατροί σήμερα την διοργάνωση και την πραγμάτωση μιας διημερίδας σε επείγουσα βάση στον Ιατρικό Σύλλογο Αθηνών  στις 19 και 20 Σεπτεμβρίου 2020, με την συμμετοχή, αρωγή και συμπαράσταση, όλων των κλάδων και των ειδικοτήτων της σύγχρονης επιστήμης και της τεχνολογίας με αποκλειστική θεματολογία την Πανδημία του κορονοϊού.

 

Η πρόσκληση, η συμπαράσταση και η παρουσία κορυφαίων Καθηγητών και Ερευνητών από όλες τις χώρες του κόσμου θεωρήθηκε αναγκαία και απαραίτητη, λόγω της κρισιμότητας της κατάστασης.

Οι ξένοι επιστήμονες έχουν ήδη δεχτεί να συμμετάσχουν με ενθουσιασμό, διότι η πλανητική αυτή απειλή φαίνεται να είναι η απαρχή πολλών δεινών για ολόκληρη την ανθρωπότητα. Ας προτάξουμε «Θερμοπύλες»απέναντι στην Επιστημονική στρέβλωση και βαρβαρότητα.

 

Να υιοθετήσουμε στη συνέχεια ένα πολιτικό – οικονομικό μοντέλο σ’ όλες τις κοινωνίες που θα ισορροπεί τον άνθρωπο με τη φύση και θα έχει τοποθετήσει στην κορυφή της πυραμίδας των κοινωνικών αξιών μόνο την τρίμορφη θεότητα της Γνώσης, της Υγείας και της Ιπποκράτειας πρόληψης.

Τέλος η πρωτοβουλία αυτή των Ελλήνων επιστημόνων για μία παγκόσμια συστράτευση των δυνάμεων της επιστήμης, για την αντιμετώπιση αυτής της νοσηρότητας και της δυστυχίας, είναι απόρροια και υποχρέωση που πηγάζουν από τον κοινωνικό ρόλο που επωμίζεται ο κάθε Επιστήμονας και είναι ν’ αφουγκράζεται τα προβλήματα της κοινωνίας, να τα επεξεργάζεται επιστημονικά, στη συνέχεια να ενημερώνει με δημόσιο λόγο τους πολίτες και τέλος να παρεμβαίνει υπό μορφή υποχρεωτικής εντολής στις εκάστοτε Κυβερνήσεις, δίδοντας τις ενδεδειγμένες επιστημονικά λύσεις για την αντιμετώπισή τους, θωρακίζοντας έτσι με τον καλύτερο τρόπο τις κοινωνίες των ανθρώπων.

Θεματολογία:

 

  • Ποια πρέπει να είναι η υποδομή και οργάνωση των συστημάτων υγείας και της ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης για την αντιμετώπιση των επιδημιών
  • Ποια τα βαθύτερα κοινωνικά πολιτικά και οικονομικά αίτια της πανδημίας του κορονοϊού και της νοσηρότητας γενικότερα
  • Η παραγωγή και αξιολόγηση ασφαλών φαρμάκων για την υποστήριξη των ανθρώπων που ασθενούν από τη λοίμωξη του κορονοϊού
  • Ποια τα απαιτούμενα επιστημονικά μέτρα προστασίας και προφύλαξης για τον περιορισμό της επέκτασης και της διασποράς μιας Επιδημίας στον πληθυσμό της χώρας ή και των άλλων χωρών.
  • Τρόποι ανίχνευσης και προσδιορισμού όλων των ευπαθών ομάδων του πληθυσμού, που είναι ευάλωτοι και κινδυνεύουν περισσότερο σε μία Επιδημία.
  • Ανάδειξη της σημασίας και της αξίας α. των φυσικών θεραπειών β. όλων των τρόπων ενίσχυσης του ανοσοποιητικού συστήματος και γ. τρόποι αποκατάστασης της ακεραιότητας των φυσικών φραγμών του ανθρώπινου οργανισμού.
  • Τρόποι παραγωγής ασφαλών και αποτελεσματικών εμβολίων, που θα υπακούουν και δεν θα παρεκκλίνουν από την Ιπποκράτεια αντίληψη του “ωφελέειν ή μη βλάπτειν”και των Ιπποκρατικών αρχών της ιατρικής γενικότερα.
  • Επιπτώσεις στην σωματική και ψυχική υγεία από το lockdown

 

Χαιρετισμό θα απευθύνουν:

Ανδρέας Αθηναίος, Καθηγητής Οικονομίας

Ιωάννα Αλυσανδράτου, Πρόεδρος Πανελλήνιος Σύλλογος Ασθενών με Πνευμονική Υπέρταση

Απόστολος Βαλτάς, Πρόεδρος του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου

Γεώργιος Βίτσας, Καρδιολόγος Ιατρικός Σύλλογος Πειραιά

Ιωάννης Γουδέβενος, Καθηγητής Καρδιολογίας, Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Ιωαννίνων, Πρόεδρος Ελληνικής Καρδιολογικής Εταιρίας

TeresaCapriglione, ΚαθηγήτριαΒιολογίας ,Πανεπιστήμιο Νάπολης Τμήμα

Χρήστος Δαραμήλας, Πρόεδρος Πανελλήνιας Ομοσπονδίας ατόμων με σακχαρώδη διαβήτη

Δίκτυο Ελληνισμού, Παγκόσμιο Πολυκεντρικό Αυτοοργανούμενο Δίκτυο

Θεόφιλος Κωλέττης, Καθηγητής Καρδιολογίας Τμήμα Ιατρικής, Σχολή Επιστημών Υγείας, Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων,

Αρετή Λάγιου, Καθηγήτρια Επιδημιολογίας Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής

PedroOlalla, Καθηγητής Φιλοσοφίας, Πρεσβευτής του Ελληνισμού

Αθανασία Παππά, Πρόεδρος Εταιρείας Αντιρευματικού Αγώνα

Γεώργιος Πατούλης, Πρόεδρος Ιατρικού Συλλόγου Αθήνας

Ελένη Παυλίδου, Κτηνίατρος, Πρόεδρος της πλατφόρμας Ενιαίας Υγείας «Ασκληπιός»

Νικόλαος Πλατανησιώτης, Πρόεδρος Ιατρικού Συλλόγου Πειραιά

Στέφανος Βογαζιανός-Ρόυ, Ιστορικός-Εθνολόγος, απόφοιτος Ιστορικού και Αρχαιολογικού Τμήματος της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών

Γεώργιος Τσιπάς, Πολιτικός Μηχανικός ΕΜΠ –Φιλόλογος

 

Έχουμε την τιμή να έχουν αποδεχθεί την πρόσκληση μας ως Ομιλητές οι κάτωθι Καθηγητές:

 

Θεοφάνης Αγγελόπουλος, Ιατρός Βιοπαθολόγος

 

Ανδρέας Βαρώτσος, Γεωπόνος – Οικονομολόγος

 

Dr. WolfgangWodarg, Καθηγητής Φυσιολογίας

 

Βασιλική Γέμου, Καθηγήτρια Παιδιατρικής Πανεπιστήμιο Αθηνών

 

ΑντώνηςΓιαννακάκης, Καθηγητής Υπολογιστικής Μοριακής ΒιολογίαςΔημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης

 

Ανδρέας Γαννουλόπουλος, Καρδιολόγος Πνευμονολόγος

 

Ανδρέας Θωμόπουλος, Ενδοκρινολόγος

 

Μιλτιάδης Καράβης,Φυσίατρος

 

Νίκος Κατσαρός, τ. Διευθυντής Ερευνών Ινστιτούτο Φυσικοχημείας. ΕΚΕΦΕ «Δημόκριτος», Πτυχίο Χημείας Πανεπιστήμιο Αθηνών,

 
Δημήτριος Κούβελας, Καθηγητής Κλινικής Φαρμακολογίας  Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης
Σπύρος Α. Κυβέλλος, Γενικός Ιατρός

 

Σπύρος Λαβδιώτης, Καθηγητής Οικονομικών

 

Dr.Φώτης Μαζαράκης, Καθηγητής Νομικής

 

Dr.StefanoMontanari, Καθηγητής Ιατρικής Νανοπαθολόγος

 

Dr.PasqualeMarioBacco, Καθηγητής Παθολογοανατομίας

 

Dr. SucharitBhakdi, Καθηγητής Μικροβιολογίας, Ιολογίας και Επιδημιολογίας

 

Dr. GiuseppeDeDonno, Καθηγητής Πνευμονολογίας

 

Δημοσθένης Παπαμεθοδίου, Νευρολόγος, MSc στην Κλασική Ομοιοπαθητική,

 

Κωνσταντίνος Πάντος, Καθηγητής Φαρμακολογίας Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών

 

Αντώνης Παπαντωνίου, Ναύαρχος ε.α., Νομικός

 

Γεώργιος Παύλος, Καθηγητής Φυσικής στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης και Διδάκτωρ Φιλοσοφίας του Αριστοτέλειου Παν. Θεσσαλονίκης

 

Dr. Κωνσταντίνος Πετρής, Καθηγητής Χημείας

 

Σπυρίδων Προβατάς, Γυναικολόγος

 

Dr. GiuseppeRemuzzi, Καθηγητής Ερευνητής, Διευθυντής Ερευνητικού Κέντρου Marco Negri Milano

 

Dr. VandanaShiva, Καθηγήτρια Πυρηνικής Φυσικής, Περιβαλλοντολογίας

 

Dr. GiulioTarro, ΚαθηγητήςΙολογίας  Πανεπιστήμιο Νάπολης

 

Γεώργιος Χρούσος, Καθηγητής και Διευθυντής της Πρώτης Παιδιατρικής Κλινικής στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών

 

AngeloGiorgianni, Καθηγητής Νομικής

 

Ευάγγελος Ζαφειρίου, Ψυχίατρος

 

Παναγιώτης Ψυχάρης, Ορθοπεδικός

 

Έχουν προσκληθεί επίσης οι κάτωθι Καθηγητές:

 

Ιωάννης Ιωαννίδης, Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Στάνφορντ

 

Ηλίας Μόσιαλος, Ιατρός – Οικονομολόγος Υγείας

 

Σωτήρης Τσιόδρας, ΕπιδημιολόγοςΛοιμωξιολόγος

 

Το συνέδριο θα μεταδίδεται online σε πολλές διαδικτυακές τηλεοράσεις στο You tube της Ελλάδος αλλά και πολλών χωρών της Ευρώπης κυρίως της Γερμανίας, της Ιταλίας και της Κροατίας και θα καλύπτεται καθ’ όλη την τριήμερη διάρκεια του.

Σύντομα θα ανακοινωθεί το link που θα αναμεταδίδεται άμεσα.

Οργανωτική Επιτροπή Συνεδρίου:

  • ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ,Παγκόσμιο Πολυκεντρικό Αυτοοργανούμενο Δίκτυο
  • Ανεξάρτητη Συμμαχία Γιατρών του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών
  • Η Επιστημονική Επιτροπή Ενοποιημένης Υγείας του Πανελλήνιου Κτηνιατρικού Συλλόγου, η διεθνής πλατφόρμα «Ασκληπιός OneHealth» καθώς και οι αντίστοιχες επιστημονικές επιτροπές για την ενοποιημένη υγεία της Ευρώπης
  • Ερευνητικός Οργανισμός ΕλλήνωνΕΟΕLLAS
  • ΘεοφάνηςΑγγελόπουλος,Βιοπαθολόγος
  • Βασιλική Γέμου, Καθηγήτρια Παιδιατρικής Πανεπιστήμιο Αθηνών
  • Ανδρέας Γαννουλόπουλος, Καρδιολόγος Πνευμονολόγος
  • Γιώτα Καλλιαντέρη, Δημοσιογράφος
  • Dr. JeffreyLevett, Καθηγητής Προληπτικής Ιατρικής, στην Εθνική Σχολή Δημόσιας Υγείας Ελλάδας & στο Ευρωπαϊκό Κέντρο Ειρήνης και Ανάπτυξης
  • Αντώνης Παπαντωνίου, Ναύαρχος ε.α., Νομικός
  • Σπυρίδων Προβατάς, Γυναικολόγος
  • Παναγιώτης Ψυχάρης, Ορθοπεδικός

11.09.20