ΕΟΣ Κορίνθου: Διάσχιση Σαϊτά – Ολίγυρτου

Ο ΕΟΣ Κορίνθου το διήμερο 10 – 11 Οκτωβρίου 2020, διοργανώνει διάσχιση στη νότια κορυφογραμμή του κάμπου του Φενεού, στα όρη Ολιγύρτου και Σαϊτά, το λεγόμενο Τριεθνές, καθώς περνά από 4 νομούς Αχαΐας, Αρκαδίας, Κορινθίας και Αργολίδος.
 

1η μέρα – Σάββατο
Παγκράτι – Φαλκός – Σαϊτάς – Μάτι
Αφετηρία μας είναι το χωριό Παγκράτι σε υψόμετρο 850 μ. Η πορεία μας θα μας οδηγήσει στην κορυφή Φαλκός (1265 μ) και από κει στην κορυφή του Σαϊτά (1812 μ). Μετά τη διάσχιση της κορυφογραμμής θα καταλήγουμε στο χωριό Μάτι (900 μ), όπου θα διανυκτερεύσουμε σε σκηνές και θα δειπνήσουμε σε ταβέρνα του χωριού.
Ω.Π.: 8 – 9 Β.Δ.: Β+

2η μέρα – Κυριακή
Μάτι – Γριμπίνι – Σπίπιζα – Λαύκα
Από το χωριό Μάτι θα ανεβούμε στην κορυφή Γριμπίνι (1831 μ), θα συνεχίσουμε στην ψηλότερη κορυφή του Ολίγυρτου Σκίπιζα (1935 μ) και θα τερματίσουμε στη Λαύκα (700 μ) ή στο διάσελο της Κανδύλας.
Ω.Π.: 8 – 9 Β.Δ.: Β+

Εξοπλισμός: Ορειβατικές μπότες, κάλτσες δεύτερες, σακίδιο, μπατόν, σκούφος, αδιάβροχα γάντια, θερμοεσώρουχα, fleece, μπουφάν (αντιανεμικό – αδιάβροχο – διαπνέον), αντηλιακό, καπέλο, φακός με εφεδρικές μπαταρίες, ατομικό φαρμακείο, μαχαίρι, αναπτήρας, ξηρά τροφή, νερό.
Σκηνή, υπνόσακος, υπόστρωμα.

Πληροφορίες για την ακριβή ώρα αναχώρησης και δηλώσεις συμμετοχής στον αρχηγό:
Παναγουλόπουλο Θεόδωρο 6985916716
και στο τηλ. του συλλόγου 2741029970 (Τετάρτη και Παρασκευή 20:00-22:00)
Παρακαλούμε όσο το δυνατόν νωρίτερα για την καλύτερη οργάνωση της εξόρμησης.

Στο πρόγραμμα του συλλόγου συμμετέχουν μέλη του ή μέλη άλλων ορειβατικών συλλόγων. Για να γίνετε μέλος συμπληρώνετε το έντυπο εγγραφής στο γραφείο του ΕΟΣ Κορίνθου με κόστος εγγραφής 10€ (εφάπαξ) και 10€ για τη συνδρομή της χρονιάς.
Το πρόγραμμα της ανάβασης μπορεί να τροποποιηθεί αναλόγως των συνθηκών με ευθύνη των αρχηγών.