Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
ΠΟΛΙΤΙΚΗΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

Επίσκεψη Χρ. Δήμα στην Κορινθία και συζήτηση με παραγωγούς και οινοποιούς που χτυπήθηκαν από τον Ιανό

Δίπλα στους παραγωγούς, οινοποιούς και εμπόρους βρέθηκε σήμερα το πρωί, ο Υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Βουλευτής Κορινθίας, Χρίστος Δήμας, προκειμένου να αντικρύσει από κοντά τις σοβαρές ζημιές που υπέστησαν από τον Ιανό.

Ο κ. Δήμας συνοδευόμενος από τον επόπτη του ΕΛΓΑ επισκέφθηκε την περιοχή και συζήτησε με τους παραγωγούς, οινοποιούς και εμπόρους που επλήγησαν από τα ακραία καιρικά φαινόμενα, ενώ συμφώνησαν πως είναι άμεση προτεραιότητα να προχωρήσουν στην εκτίμηση και καταγραφή των ζημιών, προκειμένου να κατανεμηθούν οι αποζημιώσεις.



 

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης με τους αγρότες, ο κ. Δήμας τόνισε :

«Δυστυχώς ο Ιανός χτύπησε άσχημα την φυτική παραγωγή και στο νομό Κορινθίας, ειδικά το σταφύλι στο Κρυονέρι, Σούλι, Μικρό και Μεγάλο Βάλτο, Κλημέντι, Καίσαρι, Ζεμενό και Θροφαρί. Μαζί με τον επόπτη του ΕΛΓΑ επισκέφθηκα την περιοχή και συζήτησα με τους παραγωγούς, οινοποιούς και εμπόρους. Σε μία πολύ δύσκολη περίοδο, λίγες μέρες πριν την συγκομιδή και ενώ η παραγωγή φέτος ήταν αυξημένη πολλοί παραγωγοί είδαν τον κόπο μιας ολόκληρης χρονιάς να πηγαίνει στράφι. Η απογοήτευση είναι προφανώς πολύ μεγάλη. Είμαι σε συνεννόηση με την ηγεσία του ΕΛΓΑ, προκειμένου να γίνουν άμεσα οι εκτιμήσεις των ζημιών και να προχωρήσουμε στις αποζημιώσεις.»