Κυριακή, 14 Απριλίου, 2024
ΚΟΙΝΩΝΙΑΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

Συνάντηση Συλλόγου Φροντιστών με τον Διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κορινθίας

Την  Τετάρτη 23/9 αντιπροσωπεία του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Φροντιστών Μέσης Εκπαίδευσης του Ν. Κορινθίας , αποτελούμενη από τον πρόεδρο Θοδωρή Βασιλακόπουλο, τον  αντιπρόεδρο Κωνσταντίνο Σακελλαράκη και το μέλος Νίκο Αναστασόπουλο είχε συνάντηση με τον Διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Ν. Κορινθίας κ. Ασβεστόπουλο. 

Στη συνάντηση συζητήθηκε καταρχάς το θέμα της λειτουργίας των φροντιστηρίων Μέσης Εκπαίδευσης με βάση της οδηγίες για την προστασία της υγείας των μαθητών αλλά και του εκπαιδευτικού προσωπικού και των γονέων, εξαιτίας του κορονοϊού.  Ο Σύλλογος διαβεβαίωσε τον κ. Διευθυντή ότι τηρούνται από τα μέλη του όλοι οι κανόνες που προβλέπονται και ζήτησε τη συνεργασία με την Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης προκειμένου να υπάρχει άμεση ενημέρωση για το θέμα, πρόταση με την οποία συμφώνησε και ο κ. Διευθυντής.

Στη συνέχεια τέθηκε το θέμα τόσο των παρανόμων φροντιστηρίων που λειτουργούν χωρίς αδειοδότηση από τον ΕΟΠΠΕΠ όσο και το θέμα των παρανόμων ιδιαιτέρων μαθημάτων κυρίως από διορισμένους συναδέλφους στη δημόσια εκπαίδευση. Λάβαμε από τον κ. Διευθυντή τη διαβεβαίωση ότι θα αναλάβει τις ανάλογες πρωτοβουλίες προς την κατεύθυνση της πάταξης  της παρανομίας σε όλες της τις εκδοχές στο πλαίσιο των αυξημένων αρμοδιοτήτων που εκ του νόμου έχει η διεύθυνση.

Ως Σύλλογος  Εκπαιδευτικών Φροντιστών του Νομού θα συνεχίσουμε τις επαφές μας σε θεσμικό επίπεδο προκειμένου να διασφαλιστεί ότι καμία αθέμιτη πρακτική που υπονομεύει τον υγιή ανταγωνισμό δεν μπορεί να γίνει ανεκτή, ιδιαίτερα σε συνθήκες πανδημίας. Αν τα νόμιμα φροντιστήρια υπόκεινται σε όλες τις ελεγκτικές διαδικασίες που προβλέπονται από το νόμο, γίνεται εύκολα κατανοητό, ότι όσοι δραστηριοποιούνται παράνομα στο χώρο δεν υπόκεινται σε κανέναν τέτοιον έλεγχο. Θέλουμε να πιστεύουμε ότι σε αυτόν τον αυτονόητο κοινό τόπο η πολιτεία θα σταθεί αρωγός.

ΥΓ

Για όλους τους ενδιαφερόμενους θυμίζουμε ότι οι νόμιμες δομές που λειτουργούν με άδεια από τον ΕΟΠΠΕΠ στο νομό μας υπάρχουν στον παρακάτω  σύνδεσμο . https://www.eoppep.gr/index.php/el/search-for/learning-institutions/kdvm_search_page

 

Ο Πρόεδρος                                                        Η Γραμματέας

Βασιλακόπουλος Θοδωρής                                     Αλεξάνδρα Γκανά