Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

Συνέντευξη Τύπου Προέδρου Επιμελητηρίου Κορινθίας για τα επιδοτούμενα προγράμματα

Συνέντευξη Τύπου παραχώρησε χθες, Τρίτη 6 Οκτωβρίου 2020, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Κορινθίας, κ. Παναγιώτης Πιτσάκης στους εκπροσώπους των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης της Κορινθίας.

Στην αρχή της Συνέντευξης Τύπου έγινε μια αναλυτική παρουσίαση των επιδοτούμενων προγραμμάτων που τρέχουν αυτή την περίοδο, αναφέροντας τους προϋπολογισμούς των εκάστοτε προγραμμάτων, το ποσό χρηματοδότησης, τους δικαιούχους και τους τρόπους υποβολής των αιτήσεων.



Πιο συγκεκριμένα αναφέρθηκε στα εξής προγράμματα:

1. «Ενίσχυση Μικρών και Πολύ Μικρών Επιχειρήσεων που επλήγησαν από την πανδημία Covid-19 στην Περιφέρεια Πελοποννήσου» με προϋπολογισμό δράσης 30.000.000€ και επιχορήγηση το κεφάλαιο κίνησης από 5000€ έως 40.000, μη επιστρεπτέο.

2. «Ενίσχυση της ίδρυσης / εκσυγχρονισμού ΜΜΕ επιχειρήσεων στην Περιφέρεια Πελοποννήσου με έμφαση στην καινοτομία και την ανάπτυξη νέων προϊόντων και υπηρεσιών» με προϋπολογισμό δράσης € 9.500.000 και ποσοστό ενίσχυσης 60% για επενδυτικά σχέδια από 10.000€ έως 330.000€.

3. «Ενίσχυση πολύ μικρών και μικρών επιχειρήσεων της Περιφέρειας Πελοποννήσου για τον εκσυγχρονισμό τους μέσω της χρήσης Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνίας (ΤΠΕ) καθώς και συστημάτων αυτοματισμού » με προϋπολογισμό δράσης 3.750.000€, ποσοστό ενίσχυσης 70%, για επενδυτικά σχέδια από 10.000-60.000€.

Στη συνέχεια, ο Πρόεδρος κ. Παναγιώτης Πιτσάκης ενημέρωσε τους εκπροσώπους των ΜΜΕ για μια σημαντική πρωτοβουλία που ανέλαβε το Επιμελητήριο Κορινθίας και πρόκειται να υλοποιήσει μέσα στον Οκτώβριο. Πρόκειται για το Robo Chamber, το πρώτο εργαστήρι ρομποτικής, πλήρως εξοπλισμένο και διαθέσιμο για όλους τους μαθητές της Κορινθίας από την τρίτη δημοτικού έως την πρώτη λυκείου. Ο Πρόεδρος τόνισε ότι το πρόγραμμα θα διατίθεται δωρεάν και ότι είναι μια πολύ καλή ευκαιρία οι μαθητές της Κορινθίας να ανακαλύψουν τον κόσμο της ρομποτικής.

Κατά τη διάρκεια της Συνέντευξης Τύπου έγινε σύντομη αναφορά στα 6 προγράμματα του ΟΑΕΔ 100.000 νέων θέσεων εργασίας που είναι σε ισχύ το διάστημα αυτό με ποσοστά επιχορήγησης για την πρόσληψη ανέργων που κυμαίνονται από το 60% έως το 90% του μισθολογικού και μη μισθολογικού κόστους. Ο κ. Πιτσάκης ενθάρρυνε τις επιχειρήσεις να προσλάβουν εργαζομένους με τον τρόπο αυτό καθώς ένα μεγάλο μέρος του μισθολογικού τους κόστους θα καλύπτεται από το πρόγραμμα, κάτι που είναι το ζητούμενο σε αυτή την συγκυρία.

Στο τέλος, ο Πρόεδρος ενημέρωσε τους δημοσιογράφους για τα 3 ευρωπαϊκά προγράμματα που έχει αναλάβει το Επιμελητήριο ( Erasmus + | WAC | HEMA, ICCE HORIZON 2020) και κάλεσε τις επιχειρήσεις να συμμετέχουν στις πιλοτικές δράσεις που ξεκινάνε.

Στo site του Επιμελητηρίου Κορινθίας, www.korinthiacc.gr μπορείτε να βρείτε όλο το υλικό που παρουσιάστηκε κατά τη διάρκεια της Συνέντευξης Τύπου καθώς και επικοινωνιακό υλικό των προγραμμάτων (στην κύρια κατηγορία Προγράμματα). Οι ενδιαφερόμενοι επίσης μπορούν να επικοινωνήσουν απευθείας με την κα Λάσκα 27410-24464 (924) για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τα επιδοτούμενα προγράμματα.

Ο πρόεδρος Παναγιώτης Πιτσάκης και η Διοίκηση του Επιμελητήριου Κορινθίας πάντα κοντά στις επιχειρήσεις!