Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Βαρουφάκης για τα επεισόδια: Είμαι βουλευτής. Άλλος ένας λόγος να σε γ@@@σω

Σε βαρύτατη καταγγελία σχετικά με τα επεισόδια που σημειώθηκαν έξω από το Εφετείο την ώρα που ανακοινωνόταν η ιστορική απόφαση του δικαστηρίου για τη Χρυσή Αυγή, προέβη ο επικεφαλής του ΜεΡΑ25, Γιάνης Βαρουφάκης, προκαλώντας, μάλιστα και αντίδραση από το αρχηγείο της ΕΛΑΣ.



 

Όπως ανέφερε με αναρτήσεις του στα social media, o Γιάνης Βαρουφάκης δέχθηκε χυδαία επίθεση από άνδρα των ΜΑΤ. Σύμφωνα με τον γραμματέα του ΜεΡΑ25, «αφού άρχισαν τα δακρυγόνα, περιτρυγισμένος από ανθρώπους που δεν μπορούσαν να αναπνεύσουν αποφάνθηκα σε άνδρα των ΜΑΤ: “Μην ρίχνετε άλλο, να απομακρυνθούν οι μεγαλύτεροι”. ‘Αντε γ…” μου απαντά. Του είπα ότι είμαι βουλευτής. “Άλλος ένας λόγος να σε γ… αρχ…” μου απαντά».

 

Μάλιστα, στη συνέχεια εξαπέλυσε επίθεση κατά του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, γράφοντας: «Κύριε Χρυσοχοΐδη, η Χρυσή Αυγή ζει και βασιλεύει μέσα στα σώματα ασφαλείας τα οποία εσείς σπρώχνετε καθημερινά προς τον αυταρχισμό – το φυσικό περιβάλλον στο οποίο μέσα εκκολάπτεται το αυγό του φιδιού».

 

Συμπλήρωσε δε απευθυνόμενος στον υπουργό: «Κύριε Χρυσοχοΐδη, καθαιρέστε αυτή τη στιγμή ΟΛΟΥΣ τους αξιωματικούς που ήταν υπεύθυνοι των ΜΑΤ στην Λεωφόρο Αλεξάνδρας. Αν δεν το κάνετε, θα είστε ηθικός αυτουργός της δήλωσης άνδρα των ΜΑΤ, σε εμένα προσωπικά, που ισοδυναμεί με στοχοποίηση βουλευτών από την Αστυνομία».

 

Φαίνεται ότι οι καταγγελίες Βαρουφάκη είχαν αποτέλεσμα, καθώς από την ΕΛ.ΑΣ. ανακοινώθηκε ότι «από τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής διατάχθηκε η διενέργεια Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης (Ε.Δ.Ε.), μετά τις καταγγελίες του Γραμματέα του “ΜΕΡΑ 25” για επίμεμπτη σε βάρος του συμπεριφορά από αστυνομικό, κατά τη διάρκεια σημερινής συγκέντρωσης έξω από το Εφετείο Αθηνών».

madata.gr