Τρίτη, 23 Ιουλίου, 2024
ΠΟΛΙΤΙΚΗΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

Ξεκινά η διαδικασία κατασκευής των μονάδων διαχείρισης απορριμμάτων

Την ερχόμενη εβδομάδα υπογράφεται από τον περιφερειάρχη Πελοποννήσου Παναγιώτη Νίκα η έναρξη της διαδικασίας κατασκευής των μονάδων διαχείρισης των απορριμμάτων, η οποία εκτιμάται ότι θα ξεκινήσει πολύ νωρίτερα από τον χρόνο που αρχικά είχε υπολογιστεί, με πιθανότητα μέσα στους πέντε προσεχείς μήνες να γίνει δυνατό να αρχίσει η διαχείριση σκουπιδιών για τις πιο προβληματικές περιοχές της Περιφέρειας.

Αυτό γνωστοποίησε, μεταξύ άλλων, ο περιφερειάρχης Π. Νίκας μιλώντας στο Ναύπλιο χθες, Τετάρτη 7 Οκτωβρίου, στο πλαίσιο της επίσκεψης στην Αργολίδα του υφυπουργού Τουρισμού Μάνου Κόνσολα. 

Ο περιφερειάρχης επισήμανε ότι η αποτελεσματική διαχείριση των σκουπιδιών συμβάλλει στην ποιότητα περιβάλλοντος και ζωής που αποτελούν απαραίτητη προϋπόθεση για την τουριστική ανάπτυξη της Περιφέρειας.

Ακόμα, ο Π. Νίκας -αναφερόμενος ειδικά στο θέμα του τουρισμού- τόνισε ότι δεν περιποιεί τιμή για κανέναν το γεγονός ότι μέχρι τώρα η Περιφέρεια Πελοποννήσου έχει μόνο το 2,8% από το συνολικό έσοδο του τουρισμού στη χώρα μας, την στιγμή που στην περιοχή αυτή βρίσκονται τουλάχιστον δέκα μνημεία με παγκόσμια εμβέλεια.

Συνεχίζοντας ο περιφερειάρχης υπογράμμισε ότι ήδη προχωρεί η διαδικασία για τη μαρίνα του Ναυπλίου και παράλληλα ανακοίνωσε ότι σε δύο μήνες θα λειτουργήσει στην αργολική πρωτεύουσα και το info kiosk, το τρίτο μετά τη Σπάρτη και τον Ισθμό, το οποίο αποσκοπεί τόσο στην ενημέρωση των επισκεπτών, όσο και στην αμφίδρομη επισήμανση εκ μέρους του διαφόρων ζητημάτων, μέσω εξειδικευμένου ερωτηματολογίου που θα καλούνται να απαντήσουν.

Ο Π. Νίκας τόνισε παράλληλα ότι την ερχόμενη εβδομάδα θα υπογράψει με την υπουργό Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη την προγραμματική των 650.000 ευρώ για την πυροπροστασία του αρχαιολογικού χώρου των Μυκηνών, έργο που θα υλοποιήσει η Περιφέρεια Πελοποννήσου.

Τέλος, ο περιφερειάρχης υπενθύμισε ότι μέχρι το τέλος της άνοιξης του 2021 θα επαναλειτουργεί το τρένο στο Ναύπλιο -με δρομολόγιο προς και από Κόρινθο-, καθώς ότι έχει ήδη δρομολογηθεί, μετά την ολοκλήρωση των σχετικών μελετών, το έργο για την οδική σύνδεση του Ναυπλίου με τον αυτοκινητόδρομο του Μορέα, το οποίο θα χρηματοδοτηθεί από το ΕΣΠΑ.