Δευτέρα, 17 Ιουνίου, 2024
ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

ΕΟΣ Κορίνθου: Πεζοπορική Εξόρμηση στα Γεράνεια

Ο Ε.Ο.Σ. Κορίνθου διοργανώνει εξόρμηση την Κυριακή 18 Οκτωβρίου 2020 στα Γεράνεια Όρη και συγκεκριμένα στην Παλιοβούνα. Η ανάβαση θα γίνει στον Ακρόλιθο ή Πέτρα της Περαχώρας.
Η πορεία είναι κυκλική και θα ξεκινήσει από σημείο του δρόμου που οδηγεί στο μοναστήρι του Οσίου Πατάπιου. 

Στην αρχή η πορεία θα είναι σε χωματόδρομο και στη συνέχεια σε μονοπάτι που θα μας οδηγήσει σταδιακά στην κορυφή του Ακρόλιθου στα 840 μ. Θα απολαύσουμε την θέα από την κορυφή και στη συνέχεια θα βαδίσουμε στην κορυφογραμμή, περνώντας από το μοναστήρι του Αγίου Παύλου, όπου και θα κατηφορίσουμε προς το μοναστήρι του Οσίου Πατάπιου. Λόγω της κατάστασης του Covid- 19, εάν κάποιος γονέας-ορειβάτης επιθυμεί να φέρει τα παιδιά του, αυτό θα γίνει με δική του ευθύνη και υποχρεωτικά με ΙΧ.

Ω.Π.: 5 Β.Δ.: Α

Εξοπλισμός: Μποτάκια, κάλτσες δεύτερες, σακίδιο, μπατόν, αντηλιακό, καπέλο, γυαλιά ηλίου, γάντια, διαπνέον μπλουζάκι, fleece, μπουφάν (αντιανεμικό – αδιάβροχο – διαπνέον), φακός με εφεδρικές μπαταρίες, ατομικό φαρμακείο, μαχαίρι, αναπτήρας, ξηρά τροφή, νερό.

Αναχώρηση: Στις 8:00 από τα περιβολάκια.

Κόστος εξόρμησης: 8 €

Πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής (προτιμότερο) στους αρχηγούς:
Ντρούδη Νίκο 6944645278
Σπύρου Παναγιώτη 6947897811
και στο τηλ. του συλλόγου 2741029970 (Τετάρτη και Παρασκευή 20:00-22:00)
Παρακαλούμε όσο το δυνατόν νωρίτερα για την καλύτερη οργάνωση της εξόρμησης.

Στο πρόγραμμα του συλλόγου συμμετέχουν μόνο τα μέλη του ή μέλη άλλων ορειβατικών συλλόγων. Για να γίνετε μέλος συμπληρώνετε το έντυπο εγγραφής στο γραφείο του ΕΟΣ Κορίνθου με κόστος εγγραφής 10€ (εφάπαξ) και 10€ για τη συνδρομή της χρονιάς.
Το πρόγραμμα της ανάβασης μπορεί να τροποποιηθεί αναλόγως των συνθηκών με ευθύνη των αρχηγών.