Σάββατο, 25 Μαΐου, 2024
ΚΟΙΝΩΝΙΑΥΓΕΙΑ

10 νέα κρούσματα κορονοϊού στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, στους 503 οι προσβληθέντες

Δέκα νέα κρούσματα κορονοϊού καταγράφηκαν στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, με τον αριθμό των προσβληθέντων να ανέρχεται πλέον σε 503.

Ειδικότερα, στη σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε η Γενική Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφέρειας, σημειώνονται τα εξής: 

“Ανακοινώνονται 10 νέα κρούσματα του κορονοϊού SARS-CoV-2 στην Περιφέρεια Πελοποννήσου.

Τα εννέα περιστατικά καταγράφονται στην Π.Ε. Κορινθίας, εκ των οποίων πέντε είναι στενές επαφές ήδη επιβεβαιωμένων κρουσμάτων και ένα περιστατικό καταγράφεται στην Π.Ε. Λακωνίας. Τρία εκ των περιστατικών νοσηλεύονται.

Σημειώνεται εκ νέου ότι στην περιοχή του Δήμου Ευρώτα και στην περιοχή του Δήμου Μονεμβασίας συνεχίζονται οι δράσεις επιτήρησης από τοπικές μονάδες Υγείας του ΕΣΥ και της δομής επιτήρησης της Περιφέρειας Πελοποννήσου, σε συνεργασία με τον ΕΟΔΥ και τις δημοτικές αρχές.

Κατόπιν τούτου, το σύνολο των προσβληθέντων από τον νέο κορονοϊό ανέρχεται στην Περιφέρειά μας σε πεντακόσιους τρεις (503) και αναλυτικότερα:

ΠΕ Αργολίδας: εξήντα δύο (62) + δύο (2) εισαγόμενα: (64) και εκατόν εξήντα δύο (162) δομής φιλοξενίας στον Δήμο Ερμιονίδας: σύνολο διακόσια είκοσι έξι (226)

δεν προσμετρούνται δύο (2) εισαγόμενα διαπιστωμένα σε πύλη εισόδου
ΠΕ Αρκαδίας: επτά (17) + ένα (1) εισαγόμενο: σύνολο δέκα οκτώ (18)

δύο ενέχονται ως αρνητικά, περιλαμβάνονται όμως στη λίστα του ΕΟΔΥ
δύο ελέγχονται σε άλλη Περιφέρεια και περιλαμβάνεται στο σύνολο το ένα
ΠΕ Κορινθίας: εκατόν σαράντα ένα (141) + τρία (3) εισαγόμενα: σύνολο εκατόν σαράντα τέσσερα (144)

ΠΕ Λακωνίας: δέκα πέντε (15) + ένα (1) εισαγόμενο + τριάντα οκτώ (38) σε εργάτες γης: σύνολο πενήντα τέσσερα (54)

τρία ενέχονται ως αρνητικά, περιλαμβάνονται όμως στη λίστα του ΕΟΔΥ
δεν προσμετρούνται τέσσερα (4) εισαγόμενα διαπιστωμένα σε πύλη εισόδου
ΠΕ Μεσσηνίας: πενήντα ένα (51) + δέκα (10) εισαγόμενα: σύνολο εξήντα ένα (61)

Τα επιβεβαιωμένα κρούσματα είναι τριακόσιοι επτά άνδρες (307) και εκατόν ενενήντα έξι γυναίκες (196).

Εκ των αναφερόμενων κρουσμάτων τριάντα τέσσερα (34) έχουν λάβει εξιτήριο μετά από νοσηλεία, τα δε στοιχεία του συνόλου των νοσηλευόμενων – νοσηλευθέντων ανέρχονται σε σαράντα οκτώ (48). Τα υπόλοιπα κρούσματα είναι προς το παρόν υπό παρακολούθηση (ανάλογα με την ημερομηνία έκθεσης) λαμβάνοντας συγκεκριμένες οδηγίες. Δύο συμπολίτες μας έχασαν τη ζωή τους.

Σημειώνεται εκ νέου ότι τα ανωτέρω στοιχεία είναι τα επίσημα στοιχεία που περιέρχονται στην Υπηρεσία μας από τη ΓΓΠΠ και τον ΕΟΔΥ (αναφορά έως 12/10/2020 ώρα 15:00) καθώς και των επίσημων στοιχείων των Νοσοκομειακών Μονάδων της Περιφέρειάς μας και επικαιροποιούνται σε καθημερινή βάση. Περαιτέρω βρίσκονται σε εξέλιξη εργαστηριακού ελέγχου περιστατικά πιθανά ή ύποπτα λοίμωξης από τον νέο κορονοϊό”.

Την ανακοίνωση υπογράφει ο Βασίλειος Αθ. Διαμαντόπουλος, Ιατρός Δημόσιας Υγείας ΕΣΥ, Γενικός Διευθυντής Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας Περιφέρειας Πελοποννήσου, Συντονιστής διερεύνησης επαφών κρούσματος στην Περιφέρεια Πελοποννήσου.