Δευτέρα, 15 Απριλίου, 2024
ΚΟΙΝΩΝΙΑΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αποχαιρετισμός στον Γιώργο Δελαστίκ

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ αποχαιρετά τον σύντροφο Γ. Δελαστίκ που έχασε την μάχη για τη ζωή σήμερα το πρωί.

Ο Γιώργος Δελαστίκ γεννήθηκε στην Αθήνα στις 6 Ιουλίου 1952. Σπούδασε ηλεκτρολόγος–μηχανικός στο Πολυτεχνείο της Πάτρας.

Ξεκίνησε να δουλεύει στη δημοσιογραφία το 1979. Εργάστηκε στις εφημερίδες Ριζοσπάστης, Πρώτη, Το Παρόν, Καθημερινή, Ελευθερία Λάρισας και Έθνος και στο περιοδικό Επίκαιρα. 

Εργάστηκε επίσης ως αναλυτής σε πολλά ραδιοτηλεοπτικά μέσα. Πραγματοποίησε δεκάδες δημοσιογραφικές αποστολές σε όλο τον κόσμο ενώ έγραψε πέντε βιβλία (Το τέλος των Βαλκανίων, Αποκάλυψη Τώρα – Ο δρόμος προς τη μονοκρατορία, Η νέα Γιάλτα, Συνωμοσία στη Μεσόγειο, Αφγανιστάν) και συμμετείχε σε πολλά άλλα.

Στρατευμένος στο κομμουνιστικό κίνημα, μέλος της ΚΝΕ και του ΚΚΕ απ’ τα νεανικά του χρόνια, αποχώρησε το 1989 διαφωνώντας με την κυβέρνηση Τζαννετάκη και πήρε ενεργά μέρος στη συγκρότηση του ΝΑΡ, του οποίου υπήρξε για πολλά χρόνια μέλος της Πολιτικής Επιτροπής.

Υπήρξε για πολλά χρόνια διευθυντής του ΠΡΙΝ. Πήρε μέρος στις εκλογικές μάχες πολλές φορές ως υποψήφιος βουλευτής με τα ψηφοδέλτια της ΑΝΤΑΡΣΥΑ.

Ο Γ. Δελαστίκ υπήρξε άνθρωπος ευγενικός, εξαιρετικά μορφωμένος, πολύγλωσσος, περιζήτητος στα μεγάλα συγκροτήματα του αστικού τύπου. Επέλεξε όμως για δεκαετίες να συνεισφέρει χωρίς καμία απολύτως αποζημίωση στην έκδοση του ΠΡΙΝ, δίνοντας παράδειγμα ανιδιοτέλειας και κομμουνιστικής στράτευσης στις δύσκολες εποχές που ζούμε.

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ εκφράζει τα θερμά της συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους συγγενείς του και υπόσχεται να συνεχίσει τον αγώνα για μια κοινωνία χωρίς εκμετάλλευση και πολέμους, αλλά και για ανεξάρτητη δημοσιογραφία, δεσμευμένη στις ανάγκες των πολλών και όχι στα συμφέροντα των βαρόνων.