Κυριακή, 25 Φεβρουαρίου, 2024
ΕΛΛΑΔΑΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

ΕΟΣ Κορίνθου: Ανάβαση, στο όρος Καλλιφώνι

Ο ΕΟΣ Κορίνθου διοργανώνει ανάβαση, την Κυριακή 25 Οκτωβρίου 2020, στο όρος Καλλιφώνι. Το Καλλιφώνι Αχαΐας είναι ένα σχετικά άγνωστο βουνό, με την κοιλάδα του Σελινούντα ποταμού να αποτελεί το φυσικό διαχωριστικό, από τον κυρίως όγκο του μυθικού όρους του Ερύμανθου.
Η υψηλότερη κορυφή του, βρίσκεται μεταξύ των χωριών Λεχουρίου και Άνω Βλασίας του Δήμου Καλαβρύτων και φτάνει σε ύψος τα 1.997 μέτρα. 

Η πορεία θα ξεκινήσει από τη μονή του Αγ. Νικολάου (1.030 μ). Στην αρχή θα περπατήσουμε 1,5 χλμ σε δασικό δρόμο και μετά για αρκετή ώρα σε καλοσχηματισμένο μονοπάτι, μέσα σε όμορφο δάσος κεφαλληνιακής ελάτης. Λίγο πριν το τέλος θα βγούμε σε διάσελο και από εκεί θα πάρουμε το δρόμο για την κορυφή. Η θέα από την κορυφή είναι μοναδική όπου και θα δούμε πολλούς γνωστούς ορεινούς όγκους, τους οποίους και θα προσπαθήσουμε να αναγνωρίσουμε.

Ω.Π.: 7 , Β.Δ.: Β

Αναχώρηση: Από τα Περιβολάκια στην Κόρινθο, στις 6:30 π.μ. με ΙΧ

Εξοπλισμός: Μποτάκια, κάλτσες δεύτερες, σακίδιο, μπατόν, γάντια, θερμοεσώρουχα ή αντιιδρωτικό μπλουζάκι, fleece, μπουφάν (αντιανεμικό – αδιάβροχο – διαπνέον), αντηλιακό, καπέλο, φακός με εφεδρικές μπαταρίες, ατομικό φαρμακείο, μαχαίρι, αναπτήρας, ξηρά τροφή, νερό.

Πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής στον αρχηγό :
Παναγουλόπουλο Θεόδωρο 6985916716
και στο τηλ. του συλλόγου 2741029970 (Τετάρτη και Παρασκευή 20:00-22:00)
Παρακαλούμε όσο το δυνατόν νωρίτερα για την καλύτερη οργάνωση της εξόρμησης.

· Στο πρόγραμμα του συλλόγου συμμετέχουν μόνο τα μέλη του ή μέλη άλλων ορειβατικών συλλόγων. Για να γίνετε μέλος συμπληρώνετε το έντυπο εγγραφής στο γραφείο του ΕΟΣ Κορίνθου με κόστος εγγραφής 10€ (εφάπαξ) και 10€ για τη συνδρομή της χρονιάς.
· Το πρόγραμμα της ανάβασης μπορεί να τροποποιηθεί αναλόγως των συνθηκών με ευθύνη του αρχηγού.
· Τηρούνται όλα τα μέτρα περιορισμού του Covid-19.