Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024
ΚΟΙΝΩΝΙΑΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στο αυτόφωρο μαθητής Γυμνασίου! Συνελήφθη την Πέμπτη στη συμμετοχή του στο μαθητικό συλλαλητήριο

Κρατείται εδώ και τέσσερις μέρες 

Ένας μαθητής του 7ου Γυμνασίου Χαλανδρίου (και γραμματέας του 15μελούς) οδηγείται στο αυτόφωροΣυνελήφθη την περασμένη Πέμπτη στη συμμετοχή του στο μαθητικό συλλαλητήριο. Κρατείται από τότε λες και είναι κάποιος εγκληματίας.

Συντονιστική Επιτροπή Μαθητών Αθήνας εκφράζει τη συμπαράσταση της στον μαθητή και καλεί σήμερα, στις 11 π.μ. στο  κτίριο 9 της πρώην σχολής Ευελπίδων.



Να σημειώσουμε ότι στην ιστοσελίδα του δήμου Χαλανδρίου υπάρχει ανακοίνωση για τη σύλληψη του μαθητή από την πρόεδρο του Συλλόγου Γονέων του 7ου Γυμνασίου Χαλανδρίου, Χριστίνα Χρηστίδου, όπου περιγράφεται πως ο μαθητής «εκπροσωπώντας το σχολείο του θα συμμετείχε στο συλλαλητήριο των μαθητών την Πέμπτη 15/10 στο κέντρο της Αθήνας. Πλησιάζοντας στον χώρο της κινητοποίησης πέρασε σωματικό έλεγχο όπως και εκατοντάδες άλλοι μαθητές. Στο Σύνταγμα για κακή του τύχη βγαίνοντας από κατάστημα εστίασης τον σταματάνε μαζί με άλλους μαθητές. Του κάνουν σωματική έρευνα για δεύτερη φορά πάλι δεν του βρίσκουν τίποτα. Παρ’ όλα αυτά όμως συλλαμβάνεται, μεταφέρεται στην ΓΑΔΑ όπου με την διαδικασία του αυτοφώρου θα δικαστεί την Δευτέρα το πρωί στα δικαστήρια της Ευελπίδων. Οι κατηγορίες είναι σε βαθμό κακουργήματος (Δευτέρα 19/10 κτήριο 9 και ώρα 11:00)».

Την αμέριστη συμπαράστασή της στον κρατούμενο -από την περασμένη Πέμπτη για τη συμμετοχή του στο μαθητικό συλλαλητήριο- μαθητή του 7ου Γυμνασίου Χαλανδρίου, ο οποίος θα περάσει σήμερα αυτόφωρο, εκφράζει με ανακοίνωσή της η «Λαϊκή Συσπείρωση» Χαλανδρίου. Παράλληλα, καταγγέλλει την επιχείρηση εκφοβισμού και το όργιο τρομοκρατίας εις βάρος μαθητών, γονιών και εκπαιδευτικών και καλεί τη σχολική κοινότητα και κάθε άλλον αρμόδιο να διευκολύνουν την κάθοδο μαθητών, γονιών και εκπαιδευτικών στο κτίριο 9 της πρώην σχολής Ευελπίδων, αύριο στις 11 π.μ. «για να υπερασπιστούμε ον μαθητή και να καταδικάσουμε τον αυταρχισμό».

Το Γραφείο Τύπου του ΚΣ της ΚΝΕ καταγγέλλει την απαράδεκτη σύλληψη ενός 14χρονου μαθητή από το Χαλάνδρι, ο οποίος συμμετείχε στη μαθητική κινητοποίηση της Πέμπτης. Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΚΝΕ:

«Η απαράδεκτη σύλληψη και 4ημερη κράτηση στη ΓΑΔΑ 14χρονου μαθητή που συμμετείχε την Πέμπτη 15 Οκτώβρη στη μεγάλη μαθητική κινητοποίηση, σαν να είναι κοινός εγκληματίας, βαραίνει αποκλειστικά και μόνο την κυβέρνηση, η οποία με ωμή καταστολή και απρόκλητη βία επιδιώκει να βάλει ”φίμωτρο” στους χιλιάδες μαθητές που αγωνίζονται για τα αυτονόητα δικαιώματά τους στην υγεία και τη μόρφωση! Η κυβέρνηση έσπειρε ανέμους και θα θερίσει θύελλες! Απαιτούμε εδώ και τώρα να αφεθεί ελεύθερος ο 14χρονος μαθητής και να απαλλαγεί πλήρως από τις ανυπόστατες κατηγορίες που τον βαραίνουν!».

Ο Δήμος Χαλανδρίου σε ανακοίνωση του, μεταξύ άλλων αναφέρει: «Την Δευτέρα 19.10, και ώρα 11 π.μ. θα είμαστε στη συγκέντρωση αλληλεγγύης μαζί με τους Συλλόγους Γονέων και τους συμμαθητές τού», «στα δικαστήρια της Ευελπίδων όπου καλείται να απολογηθεί ενώπιον τού ανακριτή για κακουργηματικές κατηγορίες οι οποίες μπορεί να έχουν βαριές συνέπειες στην μετέπειτα ζωή ενός ανήλικου παιδιού. Ζητάμε την απελευθέρωσή του και την απαλλαγή από τις κατηγορίες προκειμένου να συνεχίσει τη ζωή και τη φοίτησή του στο σχολείο του».

imerodromos.gr