Σάββατο, 2 Μαρτίου, 2024
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

Ναύπλιο: Παιδιά και γονείς γνώρισαν το «Παλάτι του ήλιου»

«Κάποτε σε μια χώρα μακρινή, υπήρχε μια πολιτεία τόσο όμορφη, λες και ξεφύτρωσε από παραμύθι! Καταπράσινα ψηλά δέντρα τής χάριζαν δροσιά, ενώ γύρω της χόρευαν αμμόλοφοι μαζί με τον λαμπρό μας ήλιο. Εκεί, σε ένα παλάτι που όμοιό του δεν υπήρχε ζούσαν για πολύ καιρό ευτυχισμένοι, ο βασιλιάς Σόλο με την κόρη του Σολέτα. 

Ώσπου ήρθε η μέρα να ανέβει η βασιλοπούλα στον θρόνο. Σύμφωνα με τους σοφούς συμβούλους, ο βασιλιάς είχε αφήσει ένα μικρό σεντούκι, που έκρυβε μια μεγάλη δοκιμασία για τη Σολέτα…»

Σε αυτό τον όμορφο κόσμο μας ..ταξιδεύει το βιβλίο της Μαρίας Παπανικολάου «Το παλάτι του ήλιου» που παρουσιάστηκε σήμερα το μεσημέρι στο Ναύπλιο.

Η παρουσίαση έγινε στον πολυχώρο «Φουγάρο» και διοργανώθηκε από τον σύλλογο «Πύλη Πολιτισμού»

Παιδιά και γονείς ¨ταξίδεψαν¨ στο μαγικό κόσμο του παραμυθιού με την ίδια τη συγγραφέα και με τις φωνές των αφηγητών Ντίνας Καλογεροπούλου και Στέλιου Καρατάσου.

Η Μαρία Παπανικολάου που ζει στη Νεμέα ασχολήθηκε αρχικά με τη δημοσιογραφία και στη συνέχεια στράφηκε στο παιδικό βιβλίο καθώς πιστεύει ότι «πάντα το παιδί έχει την ανάγκη του παραμυθιού, την αφήγηση μιας ιστορίας που πάντα θα μας ακολουθεί..»

Ρεπορτάζ Γιάννης Γαλανόπουλος
Πηγή: ert.gr