Δευτέρα, 17 Ιουνίου, 2024
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

ΕΟΣ Κορίνθου: Φθινοπωρινή εξόρμηση στο Σαραντάπηχο

Την Κυριακή 8 Νοεμβρίου 2020, ο ΕΟΣ Κορίνθου διοργανώνει φθινοπωρινή εξόρμηση στο Σαραντάπηχο Κορινθίας. Ένα χωριό με «Αριστοκρατική» ιστορία…
Το Σαραντάπηχο είναι χτισμένο σε υψόμετρο 1.260 μ. στις πλαγιές του όρους Κυλλήνη και αποτελεί έναν από τους πιο ορεινούς οικισμούς της Ελλάδας.Από το 1927 ως το 1940, η περιοχή υπήρξε διεθνές κέντρο ψυχαγωγίας και ανάπαυσης. Το Ξενοδοχείο «Αναγέννησις» μαζί με το αεροδρόμιο είναι λέξεις στενά συνδεδεμένες με την ιστορία του Ορεινού Σαραντάπηχου της δεκαετίας του 30.
Η πορεία θα ξεκινήσει μετά το εκκλησάκι της Ελεούσας, θα περάσουμε μέσα από το δάσος με τις σεκόγιες και θα ανηφορίσουμε για το πυροφυλάκιο. Στη συνέχεια, μέσα από μια όμορφη και άνετη διαδρομή θα μπούμε σε δάσος από μαυρόπευκα και έλατα και θα καταλήξουμε στο παλιό ξενοδοχείο, πάνω από το χωριό Σαραντάπηχο. Μετά το τέλος της πορείας θα πάμε στο χωριό Καρυά για φαγητό ή καφέ.

Ω.Π.: 4 – 5 Β.Δ.: Α

Εξοπλισμός: Μποτάκια, κάλτσες δεύτερες, σακίδιο, μπατόν, αντηλιακό, καπέλο, γυαλιά ηλίου, γάντια, διαπνέον μπλουζάκι, fleece, μπουφάν (αντιανεμικό – αδιάβροχο – διαπνέον), φακός με εφεδρικές μπαταρίες, ατομικό φαρμακείο, μαχαίρι, αναπτήρας, ξηρά τροφή, νερό.

Αναχώρηση: Στις 7:00 από τα περιβολάκια.

Κόστος εξόρμησης: 12 €

Πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής στους αρχηγούς:
Ντρούδη Αντώνη 6946555117
Ζάρκου Κατερίνα 6980438060
και στο τηλ. του συλλόγου 2741029970 (Τετάρτη και Παρασκευή 20:00-22:00)
Παρακαλούμε όσο το δυνατόν νωρίτερα για την καλύτερη οργάνωση της εξόρμησης.

– Στο πρόγραμμα του συλλόγου συμμετέχουν μόνο τα μέλη του ή μέλη άλλων ορειβατικών συλλόγων. Για να γίνετε μέλος συμπληρώνετε το έντυπο εγγραφής στο γραφείο του ΕΟΣ Κορίνθου με κόστος εγγραφής 10 € (εφάπαξ) και 10 € για τη συνδρομή της χρονιάς.
– Το πρόγραμμα της ανάβασης μπορεί να τροποποιηθεί αναλόγως των συνθηκών με ευθύνη των αρχηγών.

– Τηρούνται όλα τα μέτρα περιορισμού του Covid-19.